Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesini Ziyaret Ettik
23.06.2014

Provostumuz Prof. Dr. Hasan Akay, Öğretim Görevlimiz Özalp Tozan, Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticimiz Dr. Alper Ünler ve Pazarlama Uzmanımız Orkun Celep tarafından, 23 Haziran 2014 tarihinde, Sincan'da bulunan Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesine bir ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaret kapsamında öncelikle OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Kaya ve Bölge Müdürü Sayın İbrahim Hakkı Alptürk ile OSB Yönetim Kurulu makamında bir görüşme gerçekleştirilmiştir.

Görüşmede Provostumuz Sayın Prof. Dr. Hasan Akay tarafından üniversitemiz ve araştırma potansiyeli hakkında özet bilgi verilmiş, üniversite sanayi işbirliği kapsamında OSB ile birlikte yapılabilecekler konuşulmuştur. Daha sonra söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Kaya Ziyaretimizden duyduğu memnuniyeti dile getirmiş, başta OSB bünyesinde kurulacak teknopark konusu olmak üzere karşılıklı işbirliğine hazır olduklarını belirtmiştir. Görüşmenin son bölümünde OSB ve Atılım Üniversitesi temsilcilerinden oluşacak bir çalışma grubu tarafından işbirliği konularının masaya yatırılması, atılacak adımların belirlenmesi ve süratle harekete geçirilmesi konularında mutabık kalınmıştır.

Ziyaretimizin ikinci bölümünde, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Kaya'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Termikel firmasına ait fabrika üretim tesisi gezilmiş, gezi sırasında fabrika yöneticilerinden Halil Tıraş tarafından üretim süreci hakkında bilgiler verilmiştir.

Ziyaret tarafların karşılıklı işbirliği ve proje geliştirme konularıyla ilgili iyi niyet mesajlarıyla sona ermiştir.