Türkiye İnovasyon Haftası Ankara 2014 Etkinliği Tamamlandı
23.10.2014

21-22 Ekim 2014 tarihlerinde, İzmir'in ardından Ankara'da düzenlenen ve Atılım Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ARGEDA-TTO olarak yer aldığımız "Türkiye İnovasyon Haftası" etkinliği tamamlandı. Dünyada ve Türkiye'de fark yaratan uluslararası profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve üniversite öğrencilerini bir araya getirerek; inovasyon odaklı konferans, sergi ve atölye çalışmaları ile dünya çapında bir etkinlik gerçekleştirmek misyonu ile gerçekleştirilen etkinliği yaklaşık 5 bin kişi takip etti.

21 Ekim Salı günü Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi, OAİB Koordinatör Başkanı Sn. Ahmet Kahraman,  partner ülke İrlanda İş ve İstihdam Bakanı Sn. Ged Nasth T.D. ve ev sahibi TİM Başkanı Sn. Mehmet Büyükekşi'nin açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik NASA'nın Caltech’deki Jet Propulsion Laboratuvarının başkanı olan Charles Elachi'nin büyük ilgi gören sunumu ile devam etti. Mars ile ilgili çalışmalarından bahseden Elachi, deprem öncesi ve sonrası yer kabuğu hareketlerinin tespit edilmesini sağlayan bir radar geliştirdiklerini ve Türkiye gibi deprem kuşağında yer alan ülkeler için bu buluşun önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Türk mucitlerin çalışmaları ile devam eden panelde Doç. Dr. Bahattin Koç doku mühendisliği ve 3B doku ve organ basımı konusundaki çalışmalarından bahsetti.  21. yüzyılın Edison'u anılmasına sebep olan yeni nesil LED ampul buluşunu anlatan Doç Dr. Mehmet Arık, ar-ge çalışmaları yapmak ve yeni buluşlara imza atmak için ülkemizin artık yeterli imkan ve olanaklara sahip olduğunun altını çizdi. Elektrik mühendisi ve makine mühendisi çocukları ile birlikte çalışmaları sonucu ortaya çıkarttıkları kalp destek cihazı ve yapay kalp tasarımı ile Cenevre İnovasyon Fuarı'nda medikal alanda yılın buluşçusu seçilerek altın madalya alan Prof. Dr. Bülent Oran tecrübe ve deneyimlerini katılımcılara aktardı. 

“1001 İcat: İslam Medeniyeti’nin Kalıcı Mirası” kitabının yazarı Prof. Dr. Salim Al-Hassani konuşmasının ardından katılımcılara kitabını dağıttı ve imzaladı.

İnternet girişimciliği konulu, TEB KOBİ Bankacılığı Pazarlama ve Girişim Direktörü Devrim Ziya Tavil moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, "onedio.com" kurucu ortağı Kaan Kayabalı, "Akakçe A.Ş." kurucu ortağı Koray Karataş ve "Wellclever" kurucusu John O'Conner tecrübe ve deneyimlerini anlatarak girişimcilik ruhunu genç katılımcılara aktarmaya çalıştılar.

Türkiye Enterprise İrlanda Müdürü Jonathan Ryan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen İrlanda İş Dünyası konulu panel ile ilk gün son buldu.

Hexagon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum, TEB Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civciv, Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'ın konuşmaları ile ikinci gününe başlayan etkinliğe, Sn. Sancak'ın "KOBİ'ler Türkiye için zararlıdır, markalaşmak için büyüklere ihtiyacımız var" sözü damga vurdu.

"Edison Gibi Buluş Yapmak" adlı kitabın yazarı Michael Gelb, ilgi çekici konuşmasının ardından katılımcara kitabını hediye etti.

ODTÜ İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Sağlık Bahçesi kurucusu Çağrı Kalaça, Innoworks Kurucu Ortağı Bahar Uzol Özocak ve OSTİM Danışmanı Akın Polat'ın katılımları ile "Yaratıcı İnovasyon Teknikleri" konulu panelde, Sn. Özocak'ın daha çok kadın girişimciyi aramızda görmek istiyoruz sözleri alkış aldı.

AVEA CEO'su Erkan Akdemir'in ve ARÇELİK İnovasyon Direktörü Erkan Duysal'ın katılımıyla gerçekleşen "Göster Kendini" başlıklı kariyer etkinliğinde, etkinliğe katılan öğrencilere staj imkanı sunuldu ve AVEA CEO'su Erkan Akdemir, 4 öğrenciye iPhone 6 sözü verdi.

Akademisyen ve sanayiciyi bir araya getiren ve Rüştü Bozkurt'un moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğin son paneline Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Onural ve ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülay Hasdoğan akademisyen olarak; FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Nail Kurt ve TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. Teknoloji Yönetim Müdürü Dr. Eyüp Serdar Gökpınar'ın sanayiyi temsilen katıldığı panel Ankara Kalkınma Ajansı İş Geliştirme ve Strateji Uzmanı Dr. Coşkun Şerefoğlu'nun konuşması ile tamamlandı.