Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul Etkinliğine Katıldık
08.12.2014

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteğinde, Arçelik AŞ, Sabancı Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları

(THY) stratejik ortaklığında bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası" İstanbul ayağına Atılım Üniversitesi olarak katılım sağladık.

Toplamda 35 Ar-Ge merkezi, 21 teknopark, 39 üniversite, 9 bilim ve teknoloji merkezinin yer aldığı 3 süren etkinliklere üniversitemizi temsilen ARGEDA-TTO yöneticisi Dr. Alper Ünler, Makine Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgür Aslan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılı Lisans Araştırma Projelerinde (LAP) görev alan; Makine Mühendisliği bölümünden Fatma Nur Şen, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden Kelami Coşan, Endüstriyel Tasarım bölümünden Hakan Berker Sayar ve Esra Ayva, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden Fares Abousaleh, İmalat Mühendisliği bölümünden Merve Şen, Otomotiv Mühendisliği bölümünden Acar İpek, Endüstri Mühendisliği bölümünden Simge Çevik ve Elektrik Elektonik Mühendisliği bölümünden Yücel Erkan katıldılar.

İnovasyon Haftası İstanbul etkinliklerinin ikinci gününe Başbakan Ahmet Davutoğlu, kapanış gününe ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılarak hem standları gezdiler hem de katılımcılara hitap ettiler.

2013-2014 eğitim yılı Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Şenliğinde En Çok Gelecek Vadeden Proje olarak seçilen Makine Mühendisliği öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. Özgür Aslan'ın ultra hafif elektrikli bisiklet projesi fuar süresince en çok ilgi gören projelerden biri oldu ve ulusal yazılı basında da haber olarak yerini aldı.

(Bknz. http://www.aksam.com.tr/yasam/inovasyon-haftasi-yerli-mucit-gecidi-c2/haber-360665)

İstanbul'da üç gün boyunca yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı inovasyon haftasında, Hollanda kendi talebiyle partner ülke olarak yer alırken, alanında uzman birçok yerli ve yabancı konuk katılımcılarla deneyimlerini paylaştı. Astrofizikçiler, robotik uzmanları, dijital eğlence ve medya içerik üreticileri, yazarlar, tasarımcılar, yurtdışında üst düzey görevlere gelmiş Türk vatandaşları, pazarlama uzmanları ve akademisyenlerin katıldığı etkinlikte, yerli ve yabancı mucitler projelerinin yanı sıra inovasyon süreçlerini anlattı.