3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'ne Katıldık
10.12.2014

10 Aralık 2014 Çarşamba günü Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da gerçekleştirilen 3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'ne Üniversitemizi temsilen ARGEDA-TTO yöneticisi Dr. Alper Ünler katıldı.

Türkiye genelindeki ar-ge öncüsü firmalar, teknopark, ar-ge merkezleri ve bazı üniversite temsilcilerinin katıldığı zirvenin açılış konuşmasını yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin geleceğinin belirlenmesinde bilim ve teknolojinin önemine dikkat çekerek, "Gelişmiş ülkelere bakıldığında bu ülkelerin mutlaka bilim ve teknolojide önemli adımlar attıklarını ve özellikle bilimsel gelişmeyi sürdürülebilirliğin ve kalkınmanın temel itici gücü haline getirdikleri bir gerçek. Bu demektir ki ekonomi de güçlü olmak istiyorsak önce teknolojide güçlü olmalıyız. Teknolojide güçlü olmak istiyorsak bilimde öncü olmalıyız. Son yıllarda bilim ve teknolojiye daha fazla önem veren bir ülke olarak bu alandaki etkin ve ısrarlı gelişimimizi sürdürmek için teşviklerimizi arttırmış, üniversite ve araştırma merkezi sayımızı yükseltmiş bulunuyoruz. 2013 yılı hedeflerimize ulaşmak için bu adımları daha radikal bir şekilde ve ısrarla atmamız gerektiğini düşünüyor, bu sayede bilim ve teknoloji alanında ülkemizde sıçrama yaptırmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Işık, daha sonra Ar-Ge merkezleri performans değerlendirmesinde dereceye giren firma temsilcilerine plaket ve sertifika verdi.

Congresium'daki etkinlikte 2 gün boyunca Ar-Gr merkezlerinde üretilen projeler sergilenecek.