Girişimcilik Eğitim Serileri II (M. Nurettin Özdebir)
18.03.2015

ARGEDA-TTO, "Modül 5: Şirketleşme ve Girişimcilik Faaliyetleri" kapsamında yeni ürün ve teknolojilerin ekonomiye kazandırılmasına yönelik olarak akademisyen ve üniversite öğrencileri tarafından yürütülecek girişimcilik faaliyetlerinin desteklenmesini amaçlamaktadır.

Bu amaçla Girişimcilik Eğitim Serileri 2’nin 2. semineri 18 Mart Çarşamba günü ARGEDA TTO ve İşletme Fakültesi işbirliği ile Orhan Zaim Konferans Salonu’nda düzenlendi. Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olan, aynı zamanda TOBB Sanayi Konseyi Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkan Yardımcılığı ve Nuriş Elektrik ve Kaynak Makinaları San. Tic. AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Sayın M. Nurettin Özdebir, konuğumuz olarak tecrübelerini bizimle paylaştı ve sorularımızı cevaplandırdı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’ne değinerek başladığı konuşmasında Sayın Özdebir, tecrübelerini ve Türkiye’deki sanayinin bugünü ve yarını ile ilgili öngörülerini aktardı. Küreselleşen dünyadaki gelişmiş ülkelerin ticaret hacimlerine ve hayata geçirdikleri ticaret anlaşmalarına vurgu yaparak Türkiye’nin mevcut sanayi ve ticaretle ilgili politikalarının nasıl değişmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca sorulan sorular doğrultusunda; faiz ve kur politikalarının sanayiye etkisine, girişimcilikle ilgili nelere dikkat edilmesi gerektiğine, Ankara’daki sanayinin katma değeri yüksek ürünler ihraç ettiğine ve bu alanda kendimizi geliştirmemizin yanında ar-ge ve inovasyonun önemine dikkat çekti.

Etkinlik ile ilgili habere Üniversitemiz WEB sayfasından ulaşmak için tıklayınız.