6. Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Şenliği Gerçekleşti
16.05.2016

Atılım Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ARGEDA-TTO tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Şenliği, 13 Mayıs 2016 Cuma günü gerçekleşti. Etkinlikte Atılım Üniversitesi tarafından 2015-2016 öğretim yılında desteklenmiş olan 27 Lisans Araştırma Projesi (LAP),  Girişimcilik Projeleri yer aldı. 

Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Hasan U. Akay ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ'un açılış konuşmaları ile başlayan Şenlik'te, açılış konuşmalarının ardından yıl içerisinde lisans projelerini desteklemiş olan yedi farklı kamu kurumu/firma temsilcilerine plaketleri takdim edildi. Takiben 14 projenin sahne sunumları ile devam eden Şenlikte, paralel olarak fuaye alanında proje ekipleri ziyaretçilerin sorularını yanıtlamış, demo sunumalar yapmış ve posterlerini sergilemişlerdir. 

ARGEDA-TTO tarafından bu yıl ilk kez düzenlenmiş olan "Lisans Proje Yarışmaları" sonuçları da Şenlik sonunda açıklanmıştır. Bilimsel Poster, Serbest Poster, Sahne Sunumu ve Stant Sunumu olmak üzere dört farklı kategoride gerçekleşen yarışmada, kategori birincileri 600 TL ödül kazanmışlardır. 1Konu1Kitap Makale Yarışması'nda birinci olan öğrencilere de sertifikaları ve ödülleri takdim edilmiştir. Proje ekipleri ile birlikte fotoğraf çekiminin ardından Şenlik sona ermiştir.

Yarışmada birinci olan projeler;

Kategori

Ödüle Değer Bulunan Projeler

Bilimsel Poster

Servo Presle Form Vermenin Ultra Yüksek Mukavemetli Çeliklerin Bükülebilirliğine Etkilerinin Araştırılması

Serbest Poster

Kamusal Akıl Stüdyosu Uygulama Dersi Çankaya Belediyesi Kurumsal/Sürdürülebilirlik Analiz ve İyileştirme Projesi

Sahne Sunumu

Türkçe Metinden Konuşma Sentezleme ve Üretilen Sesin Doğallığının Arttırılması

Stant Sunumu

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Üniversite ve Kadın Dostu Kampüs