Desteklenen TÜBİTAK ARDEB 1005 Projemiz
24.11.2016

Üniversitemiz Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Elif Uray AYDIN, “GHz altı ISM bantlarında çalışan, ortama uyarlı, çift bantlı operasyon kabiliyeti olan minyatürize anten tasarımı ve üretimi” isimli projesi ile TÜBİTAK ARDEB tarafından fonlanan 1005 – Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında desteklenmeye layık görülmüştür. 

Bu proje ile ülkemizde endüstrinin isterlerini karşılayabilecek nitelikte antenler üretilmesi sağlanacaktır. Bu şekilde, ülkemizde ürüne dönüşebilecek ve ulusal üretime katkı sağlayabilecek antenlerin tasarımı gerçekleştirilebilecektir. Tasarlanması planlanan antenler, bir veya daha çok özellikleri (çevreye uyarlı, minyatürize çift bant, ısıl ve mekanik dayanımı yüksek, estetik ve/veya ortama gizlenebilecek, yüksek kazançlı) ile evrensel anlamda özgün niteliklere sahip olacak, literatürdeki eşdeğerlerinden daha yüksek performans gösterecektir. Değerli akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. 

Proje Ekibi: Prof. Dr. Elif Uray Aydın (yürütücü), Prof. Dr. Ali Kara (araştırmacı), Yrd. Doç. Dr. Özgür Aslan (Danışman)