Karton Bisiklet Yeni Başarılara İmza Atmaya Devam Ediyor
07.03.2017

İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemal Merih Şengönül ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tolga Akış önderliğinde İmalat Mühendisliği öğrencileri Yekta Özden Çelebi, Burak Bağcı, Kaan İnam, Özgün Öğretmen, Şafak Özden’in Atılım Üniversitesi desteği ile Lisans Araştırma Projeleri (LAP) kapsamında geliştirdiği “Karton Bisiklet” büyük başarılara imza atmaya devam ediyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda sergilenen karton bisiklet, 27 farklı ülkeden ziyaretçilerin geldiği fuarda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Satış fiyatının yaklaşık olarak 250 TL olması planlanan karton bisiklet,  %85 oranında geri dönüşebilir kartondan oluşuyor. Buna karşın suya dayanıklı olan bisiklet, 400 kg’a kadar ağırlıkları taşıyabiliyor olmasına karşın güvenli sürüş için maksimum 150kg ağırlığındaki yolcuların binmesi öneriliyor.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın düzenlediği TechAnkara Proje Pazarı'nda 579 proje arasında ilk 101'e girerek derece alan, ardından Congresium Ankara'da ilk 20 proje arasına girerek mentorluk alan ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından en iyi 12 girişimciden biri seçilerek ISIF 2017'de ücretsiz stant açma hakkı yakalayan öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.