Suda Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Bilimsel ve Sanatsal Uygulamalar Konferansı
19.04.2022

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü tarafından düzenlenen, konuşmacı Öğr. Gör. Dr. Nedim KEMER’in ‘‘Suda Sürdürülebilir Bir Yaşam için Bilimsel ve Sanatsal Uygulamalar’’ isimli söyleşisi 8 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Söyleşi de KEMER, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan 14. madde Sudaki Yaşam konusuna dikkat çeken, deniz ve kıyı ekosistemine katkı sağlayan projelerini anlatmıştır. Denize dökülen mevsimsel sulardaki atıkların ayrışmasını amaçlayan projelerinin tasarım ve üretim süreciyle ilgili bilgiler vermiştir. Bu projelerin yanı sıra doktora tezinde ele aldığı Köprülü Kanyon Milli Parkı’nın su ekosisteminin korunmasına ve sürdürülebilmesine katkı sağlayan çalışmalarından bahsetmiştir.

‘‘Suda Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Bilimsel ve Sanatsal Uygulamalar’’ isimli söyleşiye Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi LÖKÇE, Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölüm Başkanı ve TÜTAM Müdürü Prof. Dr. Şule PFEIFFER TAŞ’ın yanı sıra üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrenciler katılmıştır. Prof. Dr. Sevgi LÖKÇE tarafından Öğr. Gör. Dr. Nedim KEMER’e üniversitemiz adına fidan bağışı sertifikası takdim edilmiştir.