ART 251 Sulu Boya Resim Dersi Sevgi Çiçeği Sergisi
27.05.2022

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü ART 251 Sulu Boya dersi kapsamında düzenlenen, ‘‘Sevgi Çiçeği Sergisi’’ isimli etkinlik 27 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Ders yürütücü Dr. Öğr. Üyesi Pınar OLGAÇ ve Arş. Gör. Rabia TEMEL önderliğinde yapılan ve öğrenci çalışmalarının yer aldığı sergi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, 15.5. Karasal Yaşam; Biyoçeşitliliğin ve Doğal Habitatların Korunması Hedefi kapsamında Avrupa Konseyi Bern Sözleşmesi ile koruma altında olan Sevgi Çiçeği’ni (Centaurea tchihatcheffii) konu almaktadır. Sevgi Çiçeği günümüzde sadece Ankara, Gölbaşı’nda görüldüğü bilinirken, Atılım Üniversitesi Kampüsü’nde 2006 yılından itibaren koruma altında yetiştirilmektedir. Ders kapsamında kampüsümüzdeki Sevgi Çiçekleri’nin korunduğu yerlerde fotoğraf çekimi yapılmış, öğrenciler çiçeğin fiziksel özellikleri ve büyüme ortamları hakkında bilgilendirilmiştir. Sergi aracılığıyla nesli tükenme tehlikesi altında olan bu tür hakkında farkındalık yaratılması, aynı zamanda 11.4. Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları; Dünyanın Kültürel ve Doğal Mirasının Korunması ve Gözetilmesi Çabalarının Artırılması Hedefi’ne yönelik katkı sağlamaktadır.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bülent ÜNAL tarafından Dr. Öğr. Üyesi Pınar OLGAÇ’a üniversitemiz adına fidan bağışı sertifikası takdim edilmiştir.