2023-2024 Güz Dönemi Öğrenci Çalışmaları Sergisi
05.01.2024

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü ART 251 Sulu Boya Resim, ART 252 Serbest Seramik Şekillendirme, ART 262 Geleneksel Çini Dekorlama ve Çağdaş Yorumlamalar ve ART 266 Takı Tasarımı dersleri kapsamında düzenlenen, öğrenci çalışmaları sergisi 05 Ocak 2024 tarihinde Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sergi Alanında açıldı. Sergi konusu hakkında bilgi veren ve serginin açılışını yapan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule PFEIFFER-TAŞ tarafından ders yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Pınar OLGAÇ’a ve Öğr. Gör. Meral ÖZTÜRK’e üniversitemiz adına fidan bağışı sertifikası takdim edildi.

Sergiye katılan Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Elif GÜNEŞ ve Doç. Dr. Bülent ÜNAL, üniversitemiz akademik-idari personeli, öğrenci velileri ve öğrenciler sergilenen eserler hakkında çalışmayı yapanlardan bilgi aldı.

Sergide, ART 251 Sulu Boya Resim dersinde farklı sulu boya tekniklerinin farklı temalar ile ele alındığı çalışmalar, ART 266 Takı Tasarımı dersinde atık malzemelerin değerlendirilmesi amacı ile atık kağıt, tel, kumaş kullanımı yanı sıra polimer kil malzemeleri ile tasarlanan takılar yer aldı.

ART 252 Serbest Seramik Şekillendirme dersi sergisinde öğrencilerin Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında “Seramikle Nice Genç 100’lere” teması kapsamında Cumhuriyet kazanımlarını konu edinen çalışmaları sergilendi. Sergide aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100. Yılını “100 Damla” çini tabak ile kutlayan ART 262 Geleneksel Çini Dekorlama ve Çağdaş Yorumlamalar dersinin öğrenci çalışmalarına da yer verildi.

Emeği geçen bütün öğrencilerimizi kutlar, ders yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Pınar OLGAÇ’a ve Öğr. Gör. Meral ÖZTÜRK’e; ders asistanları Arş. Gör Rabia TEMEL ve Arş. Gör. Merve KÖSE’ye teşekkür ederiz.