2025-2026 Güz Dönemi "Ankara İzleri" Öğrenci Çalışmaları Sergisi
16.01.2026

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü ART 252 Serbest Seramik Şekillendirme, ART 262 Geleneksel Çini Dekorlama ve Çağdaş Yorumlamalar ve ART 352 Free Ceramic Forming dersleri kapsamında düzenlenen, “Ankara İzleri” Öğrenci Çalışmaları Sergisi, 13 Ocak 2026 tarihinde Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sergi Alanı’nda keyifli ve yoğun katılımla açıldı.

Sergide yer alan öğrenci çalışmaları, “Atılım Üniversitesi 2025–2026 Akademik Yıl Teması: Ankara” kapsamında, kentin kültürel belleğini farklı sanatsal yaklaşımlar ve özgün yorumlarla çini ve seramik sanatının ifade olanakları aracılığıyla izleyiciye aktarmaktadır.

Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule PFEIFFER-TAŞ, sergi konusu ve hazırlık sürecine ilişkin bilgi verdi. Sergi açılışında konuşma yapan Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Özgen Osman DEMİRBAŞ, üniversitenin farklı bölümlerinden öğrencilerin sergide yer alan çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Üniversitemiz akademik-idari personeli ve öğrenciler sergilenen eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Özgen Osman DEMİRBAŞ tarafından ders yürütücüsü Öğr. Gör. Meral ÖZTÜRK’e; ders asistanları Arş. Gör Rabia TEMEL ve Arş. Gör. Merve KÖSE’ye, üniversitemiz adına fidan bağışı sertifikaları takdim edildi.

Sanatsal üretim süreçleriyle Ankara temasını özgün biçimde yorumlayan bütün öğrencilerimizi kutlar, ders yürütücüsüne ve ders asistanlarına katkılarından dolayı teşekkür ederiz.