FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLIĞININ ÖĞRENCİLERE MESAJI
31.03.2020

Değerli Öğrencilerimiz,

Son zamanlarda yaşanmakta olan COVID-19 salgını nedeniyle eğitim ve öğretime 16 Mart 2020 itibariyle örgün eğitim kapsamında mecburen ara vermiş durumdayız. Tüm dünyanın sağlığını çok ciddi olarak etkileyen bu salgın nedeniyle Yüksek Öğretim Kurulu tarafından alınan bu karar sadece üniversitemizdeki siz öğrencilerimizi değil tüm diğer üniversite öğrencilerini yakından etkilemiştir. Üniversitemiz ve Fakültemiz olarak, tüm üniversiteler gibi bu süreyi ve süreci siz kıymetli öğrencilerimizin kayıplarını en aza indirgemek üzere planlayıp yöneteceğiz ve bu doğrultuda elimizden gelen tüm olanaklarla sizlerin derslerinize kaldığınız yerden devam etmenizi sağlayacağız.  

Öğrenmenin içinde bulunduğumuz çağın ve ortamın ana gereklerinden biri olduğu bilinciyle, örgün eğitime geçici bir süre ara verdiğimiz bu süreçte sizlere öğrenme ortamını uzaktan (on-line) eğitim olarak sağlayacağız. Bu ortamı sağlamanın en çabuk ve en etkili 2 yöntemini kullanacağız:

1- Ders materyallerimiz MOODLE ortamına konulmuştur. Bu kapsamda, derslerle ilgili eğitim ve öğretim sorumluluğu olan tüm tam zamanlı ve yarı zamanlı öğretim elemanlarımızdan, derslerini MOODLE ortamında açmalarını, dersleri ile ilgili başta ders izlenceleri, sunumları olmak üzere yardımcı diğer materyalleri (videolar, power pointler, örnek problemler ve çözümleri, ödevler hatta kısa küçük sınavlar) MOODLE ortamına koymaları istenmiştir..

Fakültemizin bütün bölümlerinde 2019-2020 Bahar Döneminde açılmış olan derslerin tümünün söz konusu sisteme yüklenmesi tamamlanmıştır. Derslerini MOODLE ortamına yükleyen hocalarımızın yüklediklerini görebilmeniz için sizin o derse mutlaka kayıt olmanız gerekmektedir. Hocalarımız derslerini yükledikten sonra size bilgi vermek için MOODLE da yer alan FORUM ortamında size doğrudan elektronik posta ile bilgi gönderilecektir. MOODLE ortamından gelen tüm haberleri alabilmeniz için de okul elektronik postalarınızı kullanmanız gerekmektedir.

2- Bunun yanı sıra Üniversitemizin bizlere sunduğu ZOOM sistemi ile de derslerinize canlı olarak bağlanabileceksiniz. Her öğretim elemanı derslerinizin belirlenmiş gün ve saatlerinde canlı olarak sizlerle buluşacak, sınıfta işlediğiniz gibi derslerinizi işleyecektir. Bu sisteme giriş yapmak için hocalarınız sizlere bir şifre gönderecek ve gerekli düzenlemeyi yapacaktır. Sınıfta yaptığınız her şey, yoklama almak dahil, bu sistem üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Sayın Rektörümüzün bu konularda yapmış olduğu duyuruları dikkatlice takip etmeniz gerekmektedir.

Ancak ne yazık ki sınavlarınız bu sistemler üzerinden yapılamayacaktır. En kısa zamanda örgün eğitime dönüp Üniversitemiz sizlerle yeniden şenlendiği zaman kaldığımız yerden örgün eğitime devam edip ara sınav ve vizeleriniz o zaman yapılacaktır.

En büyük amacımız bu sürecin tüm öğrencilerimiz ve kıymetli aileleri açısından en az hasarla atlatılabilmesidir. Çözüm üretmek için sürekli çalıştığımızı bilmenizi istiyor, ve en kısa zamanda alışık olduğumuz şekli ile sizlerle sınıflarımızda buluşmak umuduyla sağlıklı günler diliyorum.

Sağlıcakla kalın,

Sevgilerimle.

Prof. Dr. Ayfer ALTAY

DEKAN