ATÜSEM’DEN SERTİFİKALI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EĞİTİMLERİ
21.02.2024

Atılım Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi – ATÜSEM tarafından gerçekleştirilen Sürdürülebilirlik Sertifika Programları kapsamındaki eğitimlerimiz, 17 Şubat 2024 tarihinde başladı.

İş dünyasında, çevresel etkilere karşı bilinçli adımlarımların atılmasına yönelik düzenlenen Sürdürülebilirlik Sertifika Programlarımızdan ilki, ISO 14064-1 Karbon Ayak İzi Eğitimi oldu. Eğitimlerimiz, ISO 14046 Su Ayak İzi ve ISO 50001:2018 Enerji Yönetimi ile devam edecek.

Günümüzde, çevresel faktörler ve sürdürülebilirlik kavramları iş dünyasının gündeminde önemli bir yer tutuyor. Bu doğrultuda şirketler ve bireyler; çevresel etkileri azaltma, kaynakları verimli kullanma, fırsat ve riskleri yönetme konusunu merkeze alarak uzun vadeli yaklaşımlar belirlemeyi amaçlıyor.

ATÜSEM olarak, işletmelerin ve bireylerin bu hedeflere ulaşmalarını desteklemek üzere ISO standartlarına dayalı çeşitli eğitimler düzenleniyoruz. Söz konusu eğitimlerle; çevresel etkilerin ölçülmesi ve azaltılması, su kaynaklarının etkin bir şekilde yönetilmesi, enerji verimliliğinin artırılması ve işletmelerin karbon ayak izlerini belirlenmesi için gereken bilgi ve beceriler kazandırılıyor.