"Trans yağların kaldırılması kalp hastalığı yükünü azaltacak en etkin yöntemlerden"

Türkiye Diyetisyenler Derneği 2. Başkanı ve Atılım Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Zeynep Begüm Kalyoncu da trans yağın en sık kısmının hidrojenize yağda bulunduğunu ve bu tip yağların sağlıklı alternatifi olmasına rağmen fırınlanmış hamur ürünlerinin ve kızartılmış gıdaların hazırlanmasında kullanıldığını anlattı.

Trans yağların sağlıklı alternatiflerle yer değiştirmesini izleyen 25 yılda, 17 milyon kişinin hayatının kurtulacağına işaret eden Kalyoncu, trans yağı sağlıklı alternatiflerle değiştirmenin, maliyeti ve gıdaların tadını değiştirmediğinin altını çizdi.

Habere aşağıdaki linklerden ulaşılabilirsiniz.

https://www.sozcu.com.tr/2019/saglik/prof-dr-elif-dagli-kuresel-trans-yag-raporunda-turkiye-mercek-altinda-5104354/ 

https://www.aa.com.tr/tr/saglik/kuresel-trans-yag-raporunda-turkiye-mercek-altinda/1501040  

https://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-turkiye-trans-yag-kullaniminda-mercek-altinda-2023e-kadar-tumden-kaldirilmasi-bekleniyor-11-681-81971.html

http://beyazgazete.com/haber/2019/6/11/kuresel-trans-yag-raporu-nda-turkiye-mercek-altinda-5096020.html 

http://www.liderhaber.org/kuresel-trans-yag-raporunda-turkiye-mercek-altinda-453920h.htm