Hatay, Adana, Karaman Ve Konya’ya Teknik Gezi
22.07.2011

Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan 37 kişilik bir grup, Yrd. Doç. Dr. Halit Cenan Mertol’un koordinatörlüğünde, 18 ila 22 Mayıs 2011 tarihleri arasında, Hatay, Adana, Karaman ve Konya’ya teknik gezi gerçekleştirmiştir. Bu gezide, tarihi kayıtlara göre, "dünyanın ilk tüneli" olarak tanımlanan Hatay’daki “Titus Tüneli”, deneme işletmesine yeni başlayan “Adana Metro Projesi”, Karaman’da bulunan 218 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olan “Ermenek Barajı” ve Konya Ovası’nın su ihtiyacını karşılamak üzere halen yapımı süren “Bağbaşı Barajı ve Mavi Tünel Projesi” ziyaret edilmiştir.

Titus Tüneli Gezisi kapsamında, tünel baştan sona gezilmiş ve tünel yakınında bulunan kaya mezarları ziyaret edilmiştir. Adana Metro Projesi’nde, trenlerin depo sahası gezilmiş, güzergah boyunca metro treni ile seyahat edilmiş ve belirli istasyonlarda inceleme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Ermenek Barajı’nda, elektrik üretiminin gerçekleşeceği santral binası ziyaret edilmiş, baraj şantiyesi görülmüş ve barajın yakından incelenme fırsatı bulunmuştur. Bağbaşı Barajı ve Mavi Tünel Projesi kapsamında, halen yapım aşamasında bulunan baraj incelenmiş, bu barajdan Konya Ovası’na su götürmek için yapılmakta olan Mavi Tünel Şantiyesi ziyaret edilmiş, Tünel Delme Makinesi hakkında bilgi alınmış ve tünelde kullanılan betonarme segmanların üretildiği tesis gezilmiştir.

Dört günde toplam 2100 km yol yapılarak gerçekleştirilen gezide Atılım Üniversitesi Yapı Topluluğu, organizasyonun büyük bir kısmınında görev almıştır. İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri’nden Yrd. Doç. Dr. Eray Baran, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Güneş, Yrd. Doç. Dr. Burcu Güneş ve Yrd. Doç. Dr. Cumhur Aydın gezinin bir kısmına dahil olmuştur.

Daha fazla bilgiye http://www.atilim.edu.tr/~hcmertol/trips.htmlbağlantısından ulaşabilirsiniz.