3.Havalimanı ve Çamlıca Tünelleri Teknik Gezisi
02.03.2017

ATILIM ÜNİVERSİTESİ

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN

3. HAVALİMANI VE ÇAMLICA TÜNELLERİ TEKNİK GEZİSİ

 

Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencileri ve Yapı Topluluğu Üyeleri için 2-5 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul’daki 3. Havalimanı ve Çamlıca Tünelleri inşaat şantiyelerine “CE450 Civil Engineering Seminars”, “CE210 Construction Materials”, " CE402 Hydrology and Water Resources", "CE328 Foundation Engineering", "CE342 Reinforced Concrete Fundamentals", "CE335 Transportation Engineering", "CE430 Construction Engineering and Management" ve “CE490 Civil Engineering Design Project” dersleri kapsamında teknik bir gezi düzenlenmiştir. Geziye 40 öğrencimizin yanısıra, Bölüm Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Tolga Akış, Yrd. Doç. Dr. Saeid Kazemzadeh Azad ve Yrd. Doç. Dr. Halit Cenan Mertol katılmıştır. 

Teknik gezimizin ilk günü 3. Havalimanı İnşaatı Şantiyesi ile başlamıştır. 23000 kişinin çalıştığı, 24 saat boyunca aralıksız imalat yapılan projenin, 2018 yılında ilk etabının açılması planlanmaktadır. Öğrencilerimiz açısından eşsiz bir deneyim olan bu teknik gezide, yapılmakta olan imalatlar hakkında bizimle bilgi paylaşan İnşaat Mühendisi Bülent Sarıalioğlu'na teşekkür ederiz.

İkinci gününde Çamlıca Tepesi'nin altına yapılan tünelleri gezme imkanımız oldu. Çamlıca-Libadiye arası NATM (New Austrian Tunneling Method) yöntemiyle yapılan karayolu tünelleri hakkında, hem işyerinde teorik bilgi alınmış, hem de tünellerin içinde uygulamalar hakkında detaylı değerlendirmeler yapılmıştır. Öğrencilerimiz açısından çok bilgilendirici ve öğretici bir teknik gezi olmuştur. Bu teknik gezide bize eşlik eden Yalçın Akdeniz’e ev ekibine çok teşekkür ederiz.

Aynı gün ayrıca Çamlıca Tepesi'ne yapılan cami inşaatı da gezilmiştir. İçindeki ince işler için 300000 metreküpten fazla iskele kullanılmaktadır. Öğrencilerimiz cami yapısı hakkında çok değerli bilgiler edinmişlerdir.

Gezimizin son günü İstanbul tarihi yarımadada bulunan Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Cami, Dikilitaş, Çemberlitaş, Süleymaniye Cami vb. tarihi yapılar incelenmiştir.