Seminer: Amerika'da İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisansı ve Doktorası

Düzenleyen: İnşaat Mühendisliği Bölümü
Yer: Cevdet Kösemen Konferans Salonu
Konuşmacılar:  Dr. Tuğba Arsava ve Dr. Sarp Arsava
Tuğba Arsava Wentworth Teknoloji Enstitüsü (WIT) İnşaat Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak lisans ve yüksek lisans dersleri vermektedir. Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 2008 yılında mezun olan Dr. Arsava, ilk yüksek lisans derecesini yine Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 2010 yılında, Yapı Mühendisliği alanında almıştır. Eğitim hayatına Massahusetts Üniversitesinde devam eden Arsava burada ikinci yüksek lisans ve doktora derecesini tamamlamıştır. 2014 yılında UMASS Lowell ve Massachusetts'de doktora yapan en iyi Trafik Mühendisi olarak secilen Arsava, uzmanlığın trafik simülasyon, modelleme ve akıllı trafik sistemleri üzerine devam ettirmektedir. Evli ve bir çocuk annesi olan Tuğba Arsava'nın uzmanlik alanında 10'a yakın yayını bulunmaktadır.
Sarp Arsava Soğuk Bölgeler Araştırma ve Mühendislik Laboratuvar’ında (Cold Regions Research and Engineering Labs) araştırma mühendisi olarak çalışmaktadır. Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Dr. Arsava, Orta Doğu Teknik Üniversitesinden yüksek lisans derecesini aldıktan sonra Amerika’da Worcester Polytechnic Insitute (WPI)’de doktoraya basladı. 2014 yılında mezun olan Dr. Arsava, 2017 senesine kadar Yangın Mühendisliği Bölümünde araştırmacı olarak çalıştı. Akıllı binalar ve petrol yangınları üzerine uzmanlaşan Dr. Arsava’nın 22 akademik makalesi ve 3 patenti bulunmaktadır.