II. ICF TÜRKİYE KONGRESİ “Farklı Sektörlerde ICF Kullanımı”
23.10.2023

Atılım Üniversitesi, 23-24 Ekim 2023 tarihlerinde ‘Farklı Sektörlerde ICF Kullanımı’ temalı II. ICF Türkiye Kongresi online olarak gerçekleştirilmiştir. 

Kongre, Kongre Başkanı Doç. Dr. D. Melek ER, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa OTRAR, Atılım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurhan BAYRAKTAR ve Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serkan ERYILMAZ’ın konuşmaları ile açılmıştır.

Kongrenin davetli konuşmacıları Prof. Dr. Manfred Pretis (Avusturya), Prof. Dr. Andreas Seidel (Almanya), Prof. Dr. Andrea Martinuzzi (İtalya), Prof. Dr. Eva Björck (İsveç), ICF konusunda kendi çalışmalarını, deneyimlerini ve ülkelerindeki uygulamaları anlatmışlardır.

Sözlü sunumlarda dünyada ve ülkemizde ICF konusunda yapılan çalışmalar anlatılmış ve katılımcıların katkı ve soruları ile oturumlar ICF konusunda yeni bakış açılarının kazanımını sağlamıştır.

Kongreye ABD, Almanya, Avusturya, Guatemala, Hindistan, İspanya, İsveç ve İtalya’dan katılan uluslararası katılımcılar ve Türkiye’den Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu uzman personeli, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, STK temsilcileri, alanda görev yapan profesyoneller ve öğrenciler katılmışlardır.

Kongrede yer alan davetli konuşmacılar ve sözlü bildiriler kadar katılımcıların bilgi, deneyim paylaşımlarını içerek katkıları sayesinde başarılı bir bilgi paylaşımı gerçekleştirilmiştir. 

Tüm katılımcılara ve kongrenin gerçekleşmesinde görev alan Düzenleme Kuruluna, Bilim Kuruluna ve tüm destek verenlere teşekkür ederiz.