YDA Dalaman Havalimanı "Terminal İşletmeciliği ve İş hayatında Başarı" Konulu Seminer Gerçekleştirildi
20.12.2019

Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim Koordinatörlüğü ile Havacılık Topluluğu tarafından organize edilen, YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz' ın konuşmacı olarak katıldığı "Terminal İşletmeciliği ve İş Hayatında Başarı" konulu seminer gerçekleştirildi. Türkiye' nin İnsan Kaynakları kökenli ilk Genel Müdürü olan Ayaz, öğrencilerimize Terminal İşletmeciliği ve YDA Dalaman Havalimanındaki kariyer süreçleri hakkında bilgi verdi. Sayın Ayaz konuşmasının bitiminde sunumu ile ilgili öğrecilerimize 3 soru sordu ve doğru cevap veren 3 kişiye birtakım hediyeleri oldu. Konuşması sonrası Sayın Ayaz' a Üniversitemiz Tema Vakfı fidan bağış belgesi takdimi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. H. Yılmaz Kaptan tarafından yapıldı.

Benzer bir etkinlikle YDA Dalaman Havalimanı tarafından istihdam edilmiş olan ve Sayın Ayaz' ın asistanlığını yapmakta olan 2016 Havacılık Yönetimi mezunumuz Bahadır Eşer' de "Mezuna Sor" konuşmasında öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Konuşması sonrası Sayın Eşer' e Üniversitemiz Tema Vakfı fidan bağış belgesi Uçak Gövde-Motor Bakımı Bölüm Başkanı Dr. Erk İnger tarafından yapıldı.

Konuşmasında yeni mezun istihdamına ve Terminal İşletmeciliğinde Havacılık Yönetimi mezunlarına öncelik verdiklerini belirten Ayaz, etkinliğin sonunda mezun ve mezun durumda olan öğrencilerimize işe alım mülakatı gerçekleştirdi.