Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim Koordinatörlüğü Faaliyetlerine Online Olarak Devam Ediyor
10.05.2020

Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim Koordinatörlüğü Faaliyetlerine Online Olarak Devam Ediyor

Covid-19 salgını nedeniyle Üniversitemizde örgün eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçiş yapıldı. Online platformlardan uzaktan eğitim faaliyetleri devam ederken Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim Koordinatörlüğü olarak biz de yüzümüzü online platfomlara çevirdik. Bu süreçte bireysel kariyer danışmanlığı, cv hazırlama ve mülakata hazırlama süreçlerimiz zoom üzerinden devam ediyor.  Bu görüşmelerde, öğrencilerimizin evlerinde geçen zamanı verimli değerlendirebilmeleri adına hedeflerine yönelik olarak kendilerini geliştirebilecekleri çeşitli online platformlarda bulunan mesleki ve kişisel gelişim odaklı eğitimlere katılmaları da tavsiye ediyoruz.

Diğer bir yandan iş birliği içinde olduğumuz kurum içi ve kurum dışı paydaşlarımız ile de toplantılarımıza online platformlar üzerinden devam ediyoruz.

 

Pandemi Sürecinde Gerçekleşen Etkinliklerimiz:

Koordinatörlüğümüze bağlı gönüllü bir grup olan Atılım Kariyer Elçileri ekibi ile de zoom üzerinden bir toplantı gerçekleştirerek pandemi sürecinde zamanı verimli kullanmaları için tavsiyeler verildi. Arkadaşları, akademisyenleri ve üniversite ile bağlarını her zaman olduğundan daha sıkı tutmaları önerildi.

Aynı zamanda Koordinatörlük tarafından yürütülen bir diğer faaliyet olan Ortak Eğitim Programı ile ilgili de 3. Sınıf öğrencilerimizle zoom üzerinden bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdik.

Z kuşağı olarak tanımlanan öğrencilerimizin sosyal medya kullanım alışkanlıklarına bakıldığında instagram daha çok kullanılan bir platform olduğundan Koordinatörlüğün instagram sayfasından çeşitli motivasyon artırıcı etkinlikler gerçekleştiriliyor. Pandemi sürecinde öğrencilerimizin evlerinde yaptığı resim, müzik gibi çalışmaları Koordinatörlüğün sayfasında paylaşılıyor.

Pandemi sebebiyle ara vermek zorunda kaldığımız konferans, panel ve seminer gibi etkinlikleri de “atilimkariyer” instagram sayfamız üzerinden canlı yayınlarla sürdürmeye başladık. Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim Koordinatörümüz Selin Tefil moderatörlüğünde gerçekleşen ve yoğun ilgi gören canlı yayınlarımızda alanında uzman profesyonellerle gerçekleşen sohbetlerimiz öğrencilerimizin bir tık yakınında oldu.

  • Canlı yayınlarımızın ilkinde, her sektörden çok sayıda firmaya insan kaynakları danışmanlığı yapan Laborlab firmasının Ortağı ve Genel Müdürü Sn. Melda Özkan ile “Covid-19’ un İstihdama Etkileri ve İş Arayanlar İçin İpuçları” konulu bir yayın gerçekleştirdik. Sn Özkan, öğrencilerin şuan yapması gereken tek şeyin kendilerini teknolojiyle donatmak ve online eğitim platformlarını değerlendirmenin önemli olduğunun altını çizdi. Pandemi sonrası istihdam ihtiyacının artacağını öngördüğünü belirtti.
  • İkinci canlı yayınımızda Atlas Yazılım firmasının İnsan Kaynakları İş Ortağı ve Mülakat Koçu sayfasında mülakata hazırlanan adaylara koçluk yapan Sn. Eda Erdem ile “Yüz Yüze Mülakattan Online Mülakata Yolculuk” konulu yayınımızda mülakat süreçlerini konuştuk. Pandemi süreci ile beraber online mülakat süreçlerinin arttığını ve adayların online mülakatlara yüz yüze mülakat kadar hazırlıklı katılması gerektiğini belirtti.
  • Bir diğer canlı yayın konuğumuz, Üniversitemiz lisans mezunu ve halen Üniversitemizde doktora eğitimini sürdürmekte olan, ERG Şirketler Topluluğu İnsan Kaynakları Müdürü Sn. Başak Sayın oldu. Başak Hanım ile “İK Bakış Açısı İle İletişimin Önemi” ni konuştuk. Başak Hanım etkili iletişimin özellikle iş hayatında oldukça önemli olduğu belirtti.
  • Mentor, beyin antrenörü ve kariyer danışmanı Sn. Özlem Şen’ in konuk olduğu yayınımızda, özellikle kariyer planlama süreçlerinde alan belirlemekte zorlanan öğrencilerimiz için “Genetik Uyumlu Kariyer” konulu bir canlı yayın gerçekleştirdik. Yapılan araştırmalarda eğitim başarısında %70 oranında genetik faktörlerin etkili olduğunu ancak insanın kendi içindeki potansiyelini ve yatkınlığın doğru çalışmayla yetkinliğe dönüştürülebildiğini vurguladı.
  • Diğer bir canlı yayınımızda konuğumuz Dijital Marka Danışmanı Sn. Gamze Nurluoğlu oldu. “İş Hayatına Hazırlık: Etkili Linkedin Kullanımı” konulu yayınımızda öğrenci ve yeni mezunlar için linkedin kullanımı ve linkedin in doğru kullanıldığında sağlayacağı faydalardan bahsedildi.
  • Turkcell Satış Kanal Yöneticisi Sn. İlkay Aktekin ile gerçekleştirmiş olduğumuz yayında “Satış Mesleğinde Kariyer“ konusunda sohbet ettik. Sn. Aktekin satış mesleğinde kariyer hedefleyen öğrencilerimiz için tavsiyelerde bulunarak kendi kariyer yolculuğundan bahsetti.
  • Bir diğer canlı yayınımızda Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Dr. Ziya Karakaya ile “Covid-19 ve Dijital Dönüşüm” konusunda sohbet ettik. Sn. Karakaya özellikle sağlık sektöründe dijital dönüşümle ortaya çıkan mesleki fırsatları ve dijital dönüşüm, yapay zeka ve veri bilimi gibi araçlar ile Covid-19’ a karşı neler yapılabileceğini ele aldı.
  • Son olarak Intecro Robotik firmasının CEO’ su Sn. A. Ali Şen canlı yayın konuğumuz oldu. “Covid-19 ile Mücadele Eden Robotlar ve Büyüyen İş Alanları” konu başlığı ile gerçekleştirmiş olduğumuz yayında robotik sektörünü sağlık alanı özelinde ele aldık.

Kariyer Planlama ve Ortak Eğitim Koordinatörlüğü’ nün online etkinlikleri pandemi nedeniyle evde kalmak zorunda olduğumuz dönem boyunca devam edecek.