Temel İngilizce Bölümü, 2021-2022 Bahar Dönemi ENG 002 Ders Kayıtları
28.01.2022

 

Sevgili öğrencilerimiz,

2021-2022 Akademik yılı Bahar Dönemi Temel İngilizce Bölümü ders kayıtları 31 Ocak 2022-4 Şubat 2022 (23.59) tarihleri arasında  ATACS üzerinden, https://atacs.atilim.edu.tr/ adresinden yapılacaktır. Kayıt işlemlerini aşağıda anlatıldığı şekilde ve süresi içerisinde tamamlamayan öğrenciler derslere alınmayacaktır.

Sisteme giriş yapıldığında “Öğrenci” kısmına tıklayarak kendi alanınıza ait giriş sayfasına yönlendirilirsiniz.

 

Giriş ekranında sadece kullanıcı adınızı girmelisiniz. E-posta adresinizin @ işaretinden önceki kısımdır. Yani, örneğe göre xyz@student.atilim.edu.tr adresinin sadece “xyz” olarak girişini yapmalısınız.

 

Soldaki menü ekranından “Ders Kayıt & Mezuniyet İşlemleri” seçimini açmalısınız.

 

Açılan menüden de “İngilizce Hazırlık Ders Kaydı İşlemlerim” seçeneği tıklanarak ders seçim ekranına yönlendirilirsiniz.

 

2021-2022 Akademik yılı Bahar dönemi için ENG002 ders kaydı işlemini bu aşamada “Kayıt Ol” seçeneğini tıklayarak yapabilirsiniz.  

Ders kaydının öncesinde ödeme kanallarını kullanarak hazırlık eğitim ücretini yatırmış olmanız gerekmektedir.

 

Kayıtlar öncesinde eğitim ücreti yatırılmış sisteme ücret yansımış ve ders kayıt olmanız için bir engel yoksa ders kayıt işleminiz başarıyla sonuçlanacaktır.

 

Seçtiğiniz ders başarıyla eklenince resimdeki gibi listede sarı olarak yer alacaktır. “Kayıt yaptırmış + Sonuçlanmamış” şeklinde renk kodu alacaktır. Bu aşamadan sonra çıkış yapabilirsiniz.

 

Not: Şifresini unutan öğrenciler yine aynı ekranın sağ alt köşesinde yer alan “Şifremi Unuttum” ilişimi ile yeni şifrelerini belirleyebilirler. Sistemlerimize daha önce kayıt ettirdiğiniz alternatif e-posta adresine bir adres şifre sıfırlama ilişimi gönderilecektir. Bu yeni sayfa ile şifre belirlenebilir.

Eğer alternatif e-posta adresiniz artık geçerli değilse, yeni alternatif e-posta adresinizin (G-mail, Hotmail vb..) ATACS sistemine tanımlanması için: Öğrenci İşleri Direktörlüğünün  oim@atilim.edu.tr e-posta adresine:  adınız ve soyadınız ile birlikte:

“Üniversiteniz ….. Fakültesi/Yüksekokulu  ………. bölümü/programı  …….. numaralı öğrencisiyim.  Sistemde bulunan e-posta adresimin ………………….@....... olarak güncellenmesini arz ederim.” yazarak, T.C. Kimlik veya öğrenci kimlik kartınızın resmi ile birlikte e-posta atmanız gerekmektedir.