Dikey Geçiş (DGS) ile İngilizce Bölümlere Yerleşen Öğrencilerimiz İçin İngilizce Yeterlik Sınavı Bilgisi
08.10.2020

DGS (Dikey Geçiş) İLE İNGİLİZCE EĞİTİM YAPAN BÖLÜMLERE GELEN ÖĞRENCİLER İÇİN İNGİLİZCE YETERLİK SINAVI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Değerli Öğrencimiz,

Eğitim dili İngilizce olan bölümlere DGS (Dikey Geçiş) ile gelen öğrencilerimizin, Temel İngilizce Bölümünde (Hazırlık Okulunda) görecekleri İngilizce eğitimde, düzeylerine uygun gruplara yerleştirilebilmeleri ve sınavda başarılı oldukları takdirde bölümlerine gidebilmeleri için 16 Ekim 2020 tarihindeki “Yeterlik Sınavına” girmeleri gerekmektedir.

"Hayat Eve Sığar" uygulamasını cep telefonlarınıza indirerek, HES kodları ve Hayat Eve Sığar uygulaması yüklü cep telefonları ile en geç 9:30'da sınav salonunda olmanız gelmeleri gerekmektedir. Cep telefonu yanında bulunmayan ya da Hayat Eve Sığar uygulamasını yükleyemeyen öğrencilerimiz https://heskod.saglik.gov.tr/hes.html adresindeki HES kodu SMS ile nasıl alınır? bölümünden HES kodlarını edinebilirler. Hayat Eve Sığar uygulamasını yükleyemeyen öğrencilerimizin SMS ile aldıklarını HES kodunu not alması ve sınav öncesi TC kimlik numarası ile birlikte sınav gözetmenine vermesi gerekmektedir. “Riskli” kategorisinde olan öğrencilerimiz sınava giremeyecektir. Sınavı alabilmeniz için Nüfüs Cüzdanınızı yanınızda bulundurmanız önemle rica olunur. Sınava kurşun kalem ve silgi getirmenizi rica ederiz.

Sınav Tarihi : 16 Ekim 2020
Sınav Saati : 10.00
Sınav Yeri : Yabancı Diller Yüksekokulu