Temel İngilizce Bölümü'nde (İngilizce Hazırlık) Okuyacak Yeni Kayıt Öğrencilerimizin Dikkatine
14.09.2021

Sevgili Öğrencimiz,

Öncelikle zorlu bir sınav sonrası Atılım Üniversitesi’ni kazanma başarısı göstermenizden ötürü sizi kutlarız. Girdiğiniz İngilizce Yeterlik Sınavında başarılı olamamanız durumunda bir süreliğine Temel İngilizce Bölümümüzde misafirimiz olacaksınız. Bu durumda Elektronik Dil Öğretim Seti’mizi ücreti karşılığında almanız gerekecektir. Bu set, alacağınız eğitimden en yüksek faydayı görebilmeniz için en önemli araçtır.

Elektronik Dil Öğretim Seti Neleri içerir?

Atılım Üniversitesi tarafından elektronik kaynakların işlevsel olarak kullanılabilmesi için özel olarak geliştirilen “Elektronik Dil Öğretim Seti” Temel İngilizce Bölümü’nde dil öğreniminiz devam ettiği sürece gerekli olan tüm elektronik materyalleri (e-kitaplarınız, kısa hikâyeleriniz ve e-platformlar) ve mPAD7’yi içermektedir. Özellikle içerdiği Cambridge Öğrenme Yönetim Sistemi (CLMS) sayesinde kendi seviyenize uygun içeriklerle dil öğreniminizi destekleyecektir.

Neden Elektronik Dil Öğretim Seti ile Öğretim Yapıyoruz?

  • Yapılan araştırmalar video, ses ve animasyonların ders notu almayı kolaylaştırdığını, derslerin daha ilgi çekici ve eğlenceli hale geldiğini ve öğrencilerin daha kolay öğrendiğini göstermiştir.
  • Tüm ders materyallerine ve e-platformlara bir cihaz (mPAD7) üzerinden zaman ve mekân gözetmeksizin (7/24) bir tıkla ulaşabilecek ve geçmişe yönelik ders tekrarları yapılabilecektir.
  • mPAD7 ve buna bağlı içerikler ders çalışmanın daha eğlenceli olduğu bir ortamda daha fazla zaman geçirebilmeyi ve çeşitli dil öğretim aplikasyonları ile öğrenmenizi pekiştirebilmenizi sağlamaktadır.
  • Derslerin elektronik kitapların ötesinde görsel ve işitsel özellikleri (multimedya) olan elektronik dokümanlar üzerinden ve ders içerisinde yönlendirileceğiniz çeşitli web araçları kullanılarak yapılması İngilizce öğrenmeyi ve ders takibini kolaylaştıracak ve daha zevkli hale getirecektir.
  • Öğrencilerimizin işitsel materyallerin hızını ayarlayarak diledikleri kadar tekrar yaparak dinleme ve anlama becerilerini istedikleri hızda geliştirebilmeleri mümkün olacaktır.
  • Elektronik ders materyallerimizden olan dil öğrenmeyi destekleyici farklı düzeylerde yüzlerce hikâye/roman her zaman öğrencilerimizin yanında olacaktır. Öğrencilerimiz istedikleri zaman bu kitapları okuyabilecek ve dinleyebileceklerdir.
  • Öğrencilerimiz e-kitap üzerindeki alıştırmaları sınıf içinde ya da ödev olarak yaptıktan sonra bir tıkla anında dönüt alabilecek ya da tekrar yaparak öğrenmelerini pekiştirebileceklerdir.
  • Ders esnasında üniversitemizin kullandığı Moodle Öğrenme Yönetim Sistemi’nde yüklü olan ders materyallerine ve bazı kısa sınav (Quiz) sınıflarına bu set üzerinden ulaşılabilecektir.

Elektronik Dil Öğretim Seti’ni nereden edinebilirim?

Elektronik Dil Öğretim Seti’nin satışı ve diğer tüm bilgilendirmeler Temel İngilizce Bölümü web sayfasından yapılacaktır (https://www.atilim.edu.tr/tr/dbe). Ayrıca lütfen üniversitemizin size tanımlamış olduğu e-postayı (https://kimlik.atilim.edu.tr) düzenli bir şekilde kontrol ediniz.

Temel İngilizce Bölümü