2020-2021 DGS öğrencilerinin muafiyet sınavı hakkında
08.10.2020

Sevgili Öğrencilerimiz,

Atılım Üniversite'sine hoş geldiniz. Öncelikle 2020-21 öğretim yılında sağlık ve başarılar dileriz.  

Yabancı Diller Yüksek Okulu Modern Diller Bölümü olarak sizleri bölümlerinizde alacağınız İngilizce dersleriniz konusunda bilgilendirmek isteriz.

Atılım Üniversitesi'nde Türkçe Eğitim yapacak olsanız da programınızda diğer derslerinizle birlikte zorunlu İngilizce dersleri bulunmaktadır. Müfredatınızda bulunan İngilizce dersleriniz fakülte ve bölüm bazlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle,  bölümünüze göre aşağıda hangi İngilizce derslerinden sorumlu olduğunuz bilgisini bulabilirsiniz;

  1. İşletme Fakültesinin  Türkçe Eğitim Yapan Bölümleri ile Hukuk Fakültesi ve  Güzel Sanatlar Fakültesinin tüm bölümlerine kayıtlı öğrencilerinin 6 dönemlik zorunlu ve ön koşullu İngilizce dersleri vardır. Bu dersler ENG kodludur ve yıl/ döneme göre sayısal kodları vardır.  (ENG 121,122, 221,222,321 ve 322).
  2. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri Modern Diller Bölümü’nden 4 dönemlik zorunlu ve ön koşullu ders alacaktır (ENG121,122, 221 ve 222).
  3. Adalet Bölümü öğrencilerinin ise Modern Diller Bölümü’nden alacakları 2 dönemlik zorunlu ve ön koşullu İngilizce dersleri vardır (ENG121 ve 122).

Bu dersleriniz,  ihtiyacınız ve düzeyinize göre, başlangıç/ sıfır seviyesinden orta düzeye ve İş yaşamına yönelik  İngilizce düzeyine kadar sürecektir.

Muafiyet İşlemleri:

İngilizceden yeterli  altyapısı olmayan tüm öğrencilerimiz bu zorunlu dersleri almakla yükümlüdür. İngilizce seviyesi sıfır olmayan ve bir miktar alt yapısı  olan öğrencilerimiz İngilizce derslerinin bazılarından ya da tümünden muaf olabilirler. Bunun için de önceki öğrenmelerinizi kanıtlayan belgelerle muafiyet talebinde bulunabilirsiniz. İngilizce derslerinden muaf olmak için iki yol izleyebilirsiniz: 

1- İngilizce seviyenizi belgeleyen her hangi bir resmi ve geçerli belgeniz varsa o belgeyi celal.aktas@atilim.edu.tr  mail adresine göndererek muafiyet uygunluğu için başvuruda bulunabilirsiniz. (Mailin konu kısmına MDB- Muafiyet Talebi yazmanız gerekmektedir.)

2- Ya da, 16 Ekim 2020 tarihinde Atılım Üniversitesi Modern Diller Bölümü tarafından Yabancı Diller Yüksek Okulu binasında 615 numaralı sınıfta yüz yüze olarak yapılacak olan seviye tespit sınavına girmek istediğinize dair talep yazısı gönderebilirsiniz. Bu talep yazısı için canan.aydin@atilim.edu.tr mail adresine aşağıdaki dilekçeyi doldurup sınava girme istediğinizi beyan etmeniz gerekmektedir.(Mailin konu kısmına MDB- Seviye Tespit Sınavına katılma Talebi yazmanız gerekmektedir.)

Seviye Tespit Sınavına Katılım

  1. Üniversitemize elektronik Kayıt işlemlerini yaparken bu Seviye Tespit Sınavına girmek istediğini işaretleyen öğrencilerimizin kayıtta verdikleri cep telefonlarına sınav yeri, salonu ve saati ile ilgili bilgi gönderilmiştir. Bu öğrenciler 16 Ekim 2020’de Saat 10:00’da kampüse kimlik belgeleri, HES kodları ve Atılım öğrenci numaraları ile gelip Yabancı Diller Yüksek Okulu binasında 516 numaralı sınıfta sınava katılabilirler.
  2. Ancak e-kayıtta yanlışlıkla sınava girmeyeceğini belirten öğrencilerimiz varsa ve daha sonra sınava girmeye karar verecek olurlarsa EN GEÇ 15 Ekim saat 12:00’ye kadar canan.aydin@atilim.edu.tr adresine aşağıda bulunan dilekçe örneğini doldurarak seviye tespit sınavına girmek istediğine dair beyanda bulunabilirler. Bu öğrencilerimize aynı gün 15.10.2020 saat 16:00’ya kadar sınav yeri ve saati ile ilgili bilgilendirme maili gönderilecektir. Belirtilen tarihten sonra alınan dilekçeler kabul edilmeyecektir. 

Bilginize sunar sağlıklı günler ve başarılar dileriz.

Atılım Üniversitesi
Yabancı Diller Yüksel Okulu
Modern Diller Bölüm Başkanlığı

Önemli Hatırlatma:

  1. Sınava girerken mesafe ve hijyen kurallarına sıkı bir şekilde uymanızı ve sınav süresince maskelerinizi çıkarmamanızı önemle hatırlatırız.
  2. Pandemi döneminde bulunduğumuzdan dolayı sınavda hazır bulunacak olan diğer paydaşların hastalık riskini minimize etmek amacıyla;
  • sınava giren tüm öğrencilerimizin  https://heskod.saglik.gov.tr/hes.html adresindeki “SMS yoluyla HES kodu alma” bölümünden bireysel HES uygulamasını cep telefonlarına indirerek sınav salonunun girişindeki yetkili öğretim görevlilerine göstermeleri gerekmektedir.
  • HES kodu olmayan veya kontrol sırasında riskli olduğu tespit edilen öğrencilerimiz sınava katılamazlar.
  • Bu durumda olan öğrencilerimizin canan.aydin@atilim.edu.tr email adresine HES kodu, TC Kimlik numaraları, cep telefonu numarası ve sağlık raporları ile başvurmaları gerekmektedir.
  • Bu durumdaki öğrencilerimizin sınavları risk durumlarının düzelmesini takiben daha sonraki bir tarihte yine yüz yüze yapılacaktır. İlgili duyuru kendilerine Atılım email adresleri üzerinden yapılacaktır.  
  1. Sınava girerken yanınızda bulundurmanız gerekenler: kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, dezenfektan mendil, su, yedek maske, HES kodu, Atılım Öğrenci Numarası ve geçerli fotoğraflı resmi kimlik.

Dilekçe Örneği:

Sayın Yetkili,

16.10.2020 tarihinde yapılacak olan Atılım Üniversitesi  Modern Diller Bölümü Seviye Tespit sınavına katılmak istiyorum. Sınavın yer ve saatini tarafıma bildirmenizi arz ederim.

Saygılarımla,

Ad:

Soyad:

Atılım Öğrenci Numarası:

Bölümü: