ATILIM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU PEARSON AKREDİTASYONU ALDI
15.04.2021

ATILIM ÜNİVERSİTESİ YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU

PEARSON AKREDİTASYONU ALDI

 

Atılım Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nun iki bölümü, Modern Diller ve Temel İngilizce birimleri  Pearson Assured Kalite Güvence Sistemi tarafından 22 Mart 2021 tarihinde ziyaret edilerek, akreditasyon değerlendirmesi yapılmıştır ve yapılan değerlendirme sonucunda ek olarak Pearson Onay Mektubu kurumumuza iletilmiştir.

Pearson Assured, İngiltere’nin en köklü ve saygın  bir değerlendirme organizasyonu olarak 1836’da Londra Üniversitesi’ne verilen ölçme denetim ve değerlendirme yetkisi ile başlamış ve kurulmuştur. İngiltere’nin en önemli ve büyük bir eğitim değerlendirme kurumu olarak Pearson, yüz yılı aşkın ve 100’den fazla ülkeye yayılmış eğitim öğretim deneyimi ile denetim, karşılaştırma ve bağımsız kalite ölçme  konusunda uzmanlık sahibi olmuştur. Pearson Assured,  kurumların süreçlerindeki kalitesini dünya standartlarına göre  inceleyip  tescil etmekte, yönlendirmekte ve gerektikçe eğitim vermektedir. Sonuçta standartlara uygun bulunan kurumlara kalite sertifikasyonu, tabelası ve bayrağı vermektedir.

Kalitenin ciddi ve kapsamlı  bir emek yoğun  iş olduğu savından yola çıkarak, güvenilir ve kapsamlı bir  kalite güvence sistemi olmaksızın, sertifikanın  sadece yazılı bir belgeden başka bir şey olmadığı açıktır. Kalite güvence  elde etme sürecindeki sorumluluğumuz, bu işin bir gece ya da bir yılda gerçekleştirilen bir iş olmadığının kabulünü de gerektirir.

Yıllardır emek verilen çalışmaların ürünü ve birikimi olarak, yaptığımız işlerin sahiplenilmesi, korunması, geliştirilmesi, dokümante edilip yazılması, altının çizilmesi ve yaptığımız her işin arkasında durmamızı gerektirir.

Katkısı olan herkesi, hepimizi kutlarız. YDYO

Pearson Onay Mektubu ektedir.