2011 Öğretmen Gelişimi Çalıştayı
25.10.2011

Atılım Üniversitesi'nde Eğiticilerin Eğitimi (Teacher Development) Konulu Bir Çalıştay

Atılım Üniversitesi öğretim-öğrenim süreçlerinin niteliğinin artırılması, öğrenme sürekliliği ve kalıcılığının güçlendirilmesi  yönünde çalışmalar  yapmaktadır. Bu çalışmalar yurt içi ve yurt dışı bağlantılı bilgi ve deneyim paylaşımları biçiminde olmaktadır.  İlk olarak 2010 Ekim ayında Indiana University-Purdue University Indianapolis’den gelen iki uzman eğitimci tarafından bir haftalık başarılı bir öğretim-öğrenim çalıştayı gerçekleştirilmiştir.  Bu çalıştaydan sonra kurulan Öğretim-Öğrenim Çalışma Grubu üyeleri tarafından 10-21 Ekim 2011 tarihleri arasında öğretim elemanları için Eğiticilerin Eğitimi (Teacher Development) konulu on günlük bir çalıştay programı hazırlanmış ve uygulanmıştır. Bu çalıştayda öğretim ve öğrenimdeki en son yeniliklerle birlikte, eğitimde teknolojiyi en etkin bir şekilde kullanmayı konu alan 16 oturum ve 3 danışmanlık -özel görüşme oturumu  düzenlenmiştir.  

Bu çalıştayı üniversitemizin daveti  üzerine Fulbright kanalıyla özel olarak  gelen  Portland State Üniversitesi profesörlerinden, Dr. Dannelle Stevens Yabancı Diller Bölümü  http://ydb.atilim.edu.tr/ ve Üniversite’de yeni kurulan ETPO (Eğitim Teknolojileri ve Pedagojisi Ofisi, http://etpo.atilim.edu.tr) ile birlikte yürütmüştür. Dr. Stevens öğretim-öğrenim konusunda dünyaca tanınmış bir eğitimci, araştırmacı ve bu tür birçok çalıştay düzenlemiş bir eğitim uzmanıdır. (Bknz. http://www.pdx.edu/profile/meet-professor-dannelle-stevens.)

Çalıştay programları her gün 10:00 – 12:30 ve 14:30 – 17:00 olmak üzere iki oturumda gerçekleşmiştir.  Toplam 7 ana konu ve  konu tekrarları şeklinde sunulmuştur.  Sunulan konular arasında üstün kaliteli ders tasarımı, öğrenci motivasyonunu arttırıcı teknikler, teknolojinin etkin kullanımı, etkin uzaktan eğitim dersi tasarımı, değerlendirmeler için rubrik hazırlama, öğrenci elektronik portfolyoları ve öğrenci performansının değerlendirilmesi gibi konular yer almıştır. Çalıştay boyunca oturumlara 115 kişi katılmış ve en az beş oturuma katılan 47 öğretim elemanımıza, 21 Ekim Cuma saat 16:30 – 18:00’de düzenlenen bir resepsiyonda törenle sertifikaları sunulmuştur.

Mütevelli Heyetimizin büyük desteğiyle düzenlenen bu önemli çalıştayı  birçok hocamızın yararlı bulduğunu doldurdukları değerlendirme formlarından görebiliyoruz. Bu çalışmanın gerçek yararını hocalarımızın öğrendiklerini sınıflarında uygulama yaptıkları zaman daha çok göreceğine inanıyoruz.

Çalıştay için bize destek olan Mütevelli Heyetimize, Üniversite Üst Yönetimi, Fulbright organizasyonuna, Fulbright Ankara çalışanlarına, Dr. Dannelle Stevens’a, Yabancı Diller Bölümüne, ETPO personeline, seminerlere katılanlara ve tüm ilgililere teşekkür ederiz.  Aşağıda seminer süreci ve sertifika töreninde çekilmiş fotoğraflar görülmektedir.

 
Prof. Dr. Hasan U. Akay
Provost
Atılım Üniversitesi

Program

Sertifika