Telafi Sınav Yönetmeliği Değişikliği
10.01.2013

Atılım Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği değişiklikleri :

YÖK tarafından 06. 01.2013 tarihinde resmi gazetede yayımlanan ilan ile Yüksek Öğretim Sınav Yönetmeliği değişmiştir. Yapılan değişiklik ile mazeret sınavının, dönem sonu sınavının, bütünleme sınavının ve ek sınavların mazereti kaldırılmıştır.

Bundan böyle bu sınavların mazeret sınavı yapılmayacaktır. Ancak, Yönetmelik değişiklikleri 06.01.2013 tarihinde resmi gazatede yayımlandığından dolayı bu tarihe kadar 2012-2013 ders yılı güz dönemi dönem sonu sınavlarına ait mazeret sınavlarına öğrenciler son kez katılabileceklerdir.

Raporları uygun görülen öğrencilerin mazeret sınavları, bu sefere mahsus olmak üzere, bütünleme sınavlarından sonra yapılacaktır.

Yabancı Diller Bölümü’ ne (YDB) ait final sınavları 06. 01.2013 tarihinden sonra yapıldığı için final sınavlarının telafi sınavı yapılmayacaktır.

Final sınavını kaçıran ve ders notu FF,FD,DC olan öğrenciler devamsızlık sınırını aşmamış ve devamsızlıktan sınıfta  kalmamış (NA) olmak koşulu ile belge veya rapor getirmeksizin  doğrudan bütünleme sınavına  katılabilir. YDB’ nin bütünleme sınavları 28.01.2013 tarihinde 09:30-12:00 arasında yapılacaktır.

Karar 06.01.2013 gün ve 25820 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olup aşağıdaki linkte verilmiştir.

Sınav Yönetmeliği