Yabancı Diller Bölümü’ nün Yıl Sonu Öğretmen Sunumları Gerçekleştirildi
 


2012 ve 2013 öğretim yılında Yabancı Diller Bölümünün kadrosuna  katılan ingilizce okutmanları eğitim yılı böyunca derslerinin yanısıra  öğretmen hizmet içi eğitimine katılmış ve çalışmalarını bir yıl sonu etkinlik programıyla tamamlayarak sertifikalarını almışlardır.

Yabancı Diller Bölümünde geçtiğimiz öğretim yılında  işe başlayan 5 okutmanın   hizmet içi eğitim alması için Pearson Yayınevinin Teacher Development Interactive (TDI) adlı internet üzerinden bir eğitim programı  alınarak  bir yıl boyunca eğitim yapılmıştır. Bu eğitime, Serkan Göktaş, Yağmur Balcı, Bengü Cilalı, Bernis Unal ve Mustafa Güneş yeni hocalar olarak katılmıştır. Programın moderatörlüğünü YDB  bölüm başkan yardımcısı Mine Bellikli yürütmüştür.

Yıl sonu etkinliklerinde yeni hocaların  hizmet içi eğitim konularından esinlenerek ve onları geliştirerek hazırladıkları sunumlarının yanısıra, bölümde önceden çalışmakta olan diğer hocaların da hem bireysel hem de yeni hocalarla ortak hazırladıkları sunumlar yer almıştır. Bu çerçevede, Günseli Erdem, Ladan A Safaei, Renan Güney de sunumlar yapmışlardır. Bölümde yarı zamanlı olarak çalışmakta olan Müge Umaç da bir sunumla paylaşıma katılmıştır.  Sunulan konular (Özet metni için lütfen konunun üzerine tıklayın):

Fun via Games in ELT
Steps to a Research Paper
Exchanging Ideas on Teaching Vocabulary
Shadowing an Effective Language Learning Technique
Sample Open Course Ware Course
Extensive Reading and Creative Practices

Her bir konusu ayrı ayrı çeşitli yaratıcı tartışma ve ileri çalışmalara  yönlendiren  bu paylaşım programına, bölüm hocalarının dışında Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Belgin Elbir, Hazırlık Okulu Müdürü Aytuna Kocabıyıkoglu , ve bazı hocaları ile Kurumsal Gelişim ve Planlama Koordinatörü Erol Yücel de katılmıştır. Program Provostumuz Prof. Dr Hasan Akay’ın ödül ve sertifikaları vermesi ile sürmüş ve  bir hediye kura çekimi ile son bulmuştur.

Bu tür bir paylaşım etkinliğinin kurum aidiyet duygusunu geliştirme, öğretmeni güçlendirme, bilgi ve deneyim paylışımı , birimlerarsı tanınırlık, görülebilirlik , açıklık ve öğretmen içsel motivasyonunun artırılması bakımından çok yararlı olduğu söylenebilir.

Katkıda bulunan herkesi kutlar, taktirlerimizi iletir, bu imkanı sağlayan Üniversite Üst yönetimine  şükranlarımızı sunarız.

Aşağıda bu etkinlikle ilgili fotoğraflar  görülebilir.