Erasmus Akademik Personel Hareketliliği
17.03.2014

 

Inst. ELIF ARSLAN

Erasmus Öğretim Elemanı Değişimi Programı çerçevesinde 03-07 Mart 2014 tarihleri arasında İspanya, Madrid, Escuela de Arte Diez Üniversitesi’nde İngilizce dersi vermek üzere aldığım davetle bir hafta farklı bir öğretmenlik tecrübesi yaşama fırsatı edindim.

Ülkeler ve diller farklı olsa da aslında iki ülkenin gençleri arasında ortak bir problemin var olduğunu gözlemledim. Ana dilleri olmayan bir lisanda konuşmak öğrencilere ilk başta korkutucu gelmişti. Pek çoğu çekingen davranarak biraz ürkek yaklaşmışlardı lakin onlara kendileriyle ilgili sorular yönelttiğimde gördüm ki çok daha katılımcı ve istekli bir tavır sergilediler. Bu da bireylerin aslında cesaretlendirildiklerinde ve kendilerinden bahsedebilecekleri konular söz konusu olduğunda İngilizce’yi ders olarak değil iletişim aracı olarak görerek daha fazla cesaret kazandıklarına olan inancımı pekiştirdi. 

_____________________________________________________________________________

Inst. RENAN GÜNEY, Inst. MUSTAFA GÜNEŞ

24- 28 Şubat 2014 tarihleri arasında okutmanlarımızdan Renan Güney ve Mustafa Güneş Romanya Brasov' da bulunan Transilvanya Üniversitesi' ni Erasmus Akademisyen Hareketliliği programı sayesinde ziyaret ettiler. Transilvanya Üniversitesi  Modern Diller Bölümü aracılığı ile bu üniversitede verilen İngilizce derslerini gözlemleyip, üniversitedeki çalışmaları incelediler.

Bu ziyaret, okutmanlarımızın döndüklerinde Atılım Üniversitesi' nde paylaştıkları geribildirimler sayesinde hem kendileri hem bölüm için oldukça faydalı oldu.