Bölümümüz mezunları Radar ve Elektronik Harp Konusunda seminer verdiler.
06.01.2012

Bölümümüz ilk dönem mezunlarından Murat Dilaver Vural (Meteksan Savunma) ve Zeynep Dinçer (ROKETSAN), radar, füzeler ve sayısal elektronik uygulamalarına yönelik birer seminer verdiler. Seminerde başta sentetik açıklıklı radar(SAR) ile füze arayıcı başlıkları olmak üzere savunma uygulamalarında kullanılan sayısal tasarım donanım ve yazılım geliştirme ortamları konularına yönelik görüş ve tecrübelerini aktardılar.
Yaklaşık 6 yıldır savunma sektörüne farklı firmalarda deneyim kazanan mezunlarımız ayrıca, savunma sektöründe aranan nitelikler ile iş imkanları konusunda deneyimlerini aktarıp ve öğrencilerimizin kariyer hedeflerini nasıl oluşturabilecekleri konusunda önerileri sundular.
Yaklaşık 50 civarında öğrenci ve öğretim elemanının katıldığı seminer sonunda öğrencilerimiz savunma sektörüne yönelik merak ettikleri konuları, sahadan gelen mezunlarımıza sorma fırsatı buldular.