9. Uluslararası Future Learning Konferansı
16.11.2022

9. Uluslararası Future Learning Konferansı 9-11 Kasım 2022 tarihlerinde Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Bölümleri katkılarıyla Atılım Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi...

İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü ve Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) öncülüğünde iki yılda bir düzenlenen, ilk kez 2004 yılında İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 9. Uluslararası Future Learning Konferansı bu yıl ilk kez Ankara’da, Atılım Üniversitesi ev sahipliğinde kapılarını araştırmacı, eğitimci, kamu ve özel sektör çalışanlarına açtı. 

Ana teması “İnsan odağında bir gelecek” olan 9. Uluslararası Future Learning Konferansı Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi, Tuyafed, Türkiye Bilişim Derneği, Atılım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği iş birliği ile gerçekleştirilmiştir.

Hibrit olarak gerçekleşen konferansta ‘Ekonomi, oyunlaştırma, doğal felaketlerde yeni teknolojiler, insan ve yaratıcılık’ konularında panel, workshop ve bildiri oturumları yer almış, konferansa özgün akademik çalışmalarıyla katkı sağlaması için odağında veri ve insanın olduğu konularda çalışan bilim insanları ile araştırmacılar davet edilmiştir.