Deprem Keşif Grubu
08.02.2023

Fakültemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Tolga Akış, Dr. Öğretim Üyesi Halit Cenan Mertol ile Araştırma Görevlilerimiz İshak Can Aydın ve Yunus Kantekin’den oluşan “Deprem Keşif Grubu” deprem bölgelerinde incelemeler yapmak ve destek olmak üzere 06.02.2023 tarihinde deprem bölgesine hareket etmiş ve depremin meydana gelmesinden 18 saat sonra bölgeye ulaşmıştır.
 
Ekip ilk olarak Adana şehir merkezindeki hasarlı ve yıkılan yapılarda incelemelerde bulunmuştur. İkinci gün İskenderun ve Antakya şehir merkezlerine ulaşılmış ve binalardaki deprem etkileri ve yıkımlar incelemiştir. Önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş ve Gaziantep gibi depremden büyük derecede etkilenen diğer şehir merkezlerine ve ilçelerine gidilerek incelemelere ve destek çalışmalarına devam edilecektir.
 
İncelemeler sorasında deprem hakkındaki değerlendirmeleri içeren teknik rapor tüm kamuoyu ile paylaşılacaktır.
 
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilimizi büyük derecede etkileyen Richter ölçeğine göre 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin oluşturduğu can kaybı ve yaralanmalar dolayısıyla büyük üzüntü duymaktayız. Deprem nedeniyle hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ve yaralananlara acil şifalar dileriz.