Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralaması
27.04.2023

TÜBİTAK tarafından 2012 yılından beri hazırlanan ve Üniversitelerin yenilikçilk ve girişimcilik faaliyetleri ile ilgili en önemli göstergelerden biri olan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralaması açıklandı. Endekse 11 yıldır kesintisiz girmeyi başaran Üniversitemiz, bu yıl da ülkemizdeki ilk 50 üniversiteyi kapsayan listede yer aldı.

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, iş birliği ve etkileşim ile ekonomik ve toplumsal katkı boyutları altında 23 göstergeye göre düzenleniyor. Endeks düzenlenmeye başlandığından beri ülkemizde üniversite sayılarında artış ve değerlendirme kriterlerinde belirgin farklar meydana geldi.

Ünversitemiz vakıf üniversiteleri arasında 10 uncu ve tüm üniversiteler arasında 28 inci sırada yer alarak akademik yetkinliğini bir kez daha tescilledi.
Endekste, ülkemizde daha fazla üniversite olmasına karşın 50+ öğretim üyesine sahip olan 192 üniversite değerlendirmeye tabi tutuluyor. 2021 yılı YÖK verilerine göre 31.12.2021 tarihinde faal olan ve 50'nin üzerinde Prof. + Doç. + Dr. Öğr. Üyesi ‘ne sahip üniversite baz alınarak yapılan değerlendirmelerde, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği % 15, fikri mülkiyet havuzu %20, iş birliği ve etkileşim %25, ekonomik ve toplumsal katkı %40 oranında etkili oluyor.

Üniversitemizin gösterdiği başarıda emeği geçen tüm mensuplarımıza şükranlarımızla.