Atılım Üniversitesi ve Kuzey Boru A.Ş. İşbirliği ile “Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması" düzenlendi.
19.04.2024

Mühendislik Fakültemiz İnşaat Mühendisliği Bölümümüz ve Kuzeyboru A.Ş işbirliğiyle 18-19 Nisan 2024 tarihlerinde "Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması" düzenlenmiştir. Öğrencilerimizin  takım çalışması ve disiplinlerarası çalışma becerileri kazanmasına önemli katkılar sağlayan yarışmaya İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yanı sıra Mimarlık, Tıp Fakültesi, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Havacılık ve Uzay mühendisliği, Makine Mühendisliği öğrencilerden oluşan proje gruplarının hazırladığı 12 proje katıldı.

Yarışmayı ziyaret eden Rektörümüz Sayın Prof. Serkan Eryılmaz, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Yılser Devrim, Kuzey Boru A.Ş. Yetkilileri ve Yarışma Jürileri öğrencilerin çubuk makarnadan yapmış oldukları köprüleri inceledi.

Yarışma jürileri Prof. Dr. Tolga Akış, Doç. Dr. Meriç Yılmaz, Dr. Öğretim Üyesi Halil Cenan Mertol, Dr. Öğretim Üyesi Ebru Akış ve Dr. Öğretim Üyesi Saman Aminbakhsh tarafından ekipler tarafından hazırlanan köprüler “estetik-özgünlük” olarak değerlendirildikten sonra köprülerin dayanım testleri gerçekleştirilmiştir.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’ın katılımları ile gerçekleşen ödül töreninde Mühendislik Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Yılser Devrim ‘in ve Kuzeyboru A.Ş yetkilisi Sayın Yüksel Karaca’nın açılış konuşmalarından sonra ödül töreni gerçekleştirilmiştir.

Kazanan Gruplar:

  • Birincilik Ödülü: "Winners" grubu (Egemen Erdil, Barış Ozan Bal, Berenay Tolga Alkan)
  • İkincilik Ödülü: "1 Çiçek 4 Böcek" grubu (Zeynep Sude Daşçi, Soner Parlak, Baran Özpolat, Hüseyin Arda Özdemir ve Erdem Şahin)
  • Üçüncülük Ödülü: "Betta" grubu (Ramazan Erten, Yaren Köroğlu, Ekin Bejan Baykara, Emir Kutluhan Arslan ve Gözde Naz Aksoy)

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize başarılar diler, desteklerinden dolayı Kuzeyboru A.Ş’ye ve emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.