Öğrencilerimizin Exlibris Başarısı
04.03.2015

Atılım Üniversitesi GSTMF Grafik Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri, bu sene içerisinde Skopje International Design for Peace  poster yarışmasında gösterdikleri başarıdan sonra bir başarıya daha imza attılar.

 

Öğrencilerimiz, Grafik Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Evren Tural’ın yürüttüğü GRT306 Özgün Baskı II dersi kapsamında serigrafi tekniği ile hazırladıkları exlibrisler ile katıldıkları Shangai Fuxianzhai Exlibris* Derneği’nin düzenlediği 8. uluslararası katılımlı Fu Xian Zhai exlibris yarışmasında kataloğa girmeyi başararak büyük bir başarı elde ettiler. 40’tan fazla ülkeden katılımın gerçekleştiği yarışmada üniversitemizden 7, Türkiye’den toplam  14 sanatçının eseri sergilemeye değer bulundu.

 

Saygın sanatçılardan oluşan jüri üyelerinin seçimleriyle sergilenen eserler ayrıca Shangai Exlibris Müzesi’ne kabul edilerek müze koleksiyonuna alındı. Aşağıda isimleri bulunan öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

1-Cihan Şengül

2-Büşra Gümüş

3-Yiğitcan Işılak

4-Gamze Bal

5-Berk Kaya

6-Öykü Demirci

7-Emre Özbay

 

 

*Exlibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu özgün yapıtlardır. Kitabın kartviziti ya da tapusudur. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Exlibris, yer aldığı kitabın değil kitap sahibinin bir göstergesidir; kitap ile kitap sahibi arasındaki bir bağdır. Sözcük olarak “...’nın kitaplığından” veya “...’nın kütüphanesine ait” anlamına gelir. Örneğin üzerinde “Exlibris Mürşide İçmeli” yazan bir çalışma, “ Mürşide İçmeli’nin kitaplığından” hatırlatmasını yapar ve onun sahibi olduğu kitapların iç kapağında yer alır.