Posterland'da Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencilerimizin Uluslararası Başarısı
28.04.2015

 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yapılan, organ bağışı temalı uluslararası katılımlı Posterland Afiş yarışmasında Grafik Tasarımı bölümümüz IV. Sınıf öğrencilerimizden Merve Tunçel sergilemeye değer görülen 100 afiş arasına girmeyi başararak büyük bir başarı elde etti. Yarışmaya pek çok ülkeden 2200’ü aşkın sanatçı katıldı.

Yarışma sonuçlarının açıklanmasından sonra gerçekleştirilen ve çeşitli sergiler, etkinlikler ve workshoplar’dan oluşan Poster Festivali’ne üniversitemiz, Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinden oluşan, Öğretim Görevlimiz Evren Tural liderliğinde bir ekip ile katıldı. Sergi açılışında öğrencimiz Merve Tunçel sertifikasını Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu’nun elinden aldı.

İlk iki gün etkinliklerine katılan öğrencilerimiz geri dönerken son sınıf öğrencilerimiz Yiğitcan Işılak, Cihan Şengül ve Arınç Altıkardeş, dünyaca ünlü poster sanatçısı LUBA LUKOVA’nın 4 gün süren workshop etkinliğine katıldılar ve etkinlik bitiminde ortaya çıkarılan afişlerle oluşturulan sergiye katılarak üniversitemizi temsil ettiler.

http://www.posterland.org/Kazananlar

https://www.facebook.com/posterlandorg?fref=ts

http://www.posterland.org/index