Ankara Reklamcılar Derneği ve Akademi İş Birliği
20.05.2019

Ankara Reklamcılar Derneği, akademi-sektör iletişimi adına oluşturulan kolektifin ilk faaliyetlerini şöyle aktarıyor:

"'Mesleğimizin geleceğini geleceğimizle biçimlendiriyoruz.'

Ankara’daki tüm Üniversitelerin İletişim (Reklam) ve Güzel Sanatlar Fakülteleri’nden birer öğrenci ile temsil edildiği Derneğimiz ÜNİ Yönetim Kurulunun ilkini 17 Nisan’da gerçekleştirdik. İlk gündem maddemiz, alana yönelik eğitim gören öğrenci ve dernek üyelerimizin kullanımına yönelik geliştirdiğimiz kariyer modülünün tanıtımıydı. Kurumsal web sayfamız üzerinden çalışacak olan modül, üye öğrencilerin akademik yaşamları boyunca yaptığı çalışmaları ARD üyesi ajanslarla dijital ortamda paylaşabilmeleri, gelişimleri hakkında sektör profesyonellerinden doğrudan görüş alabilmeleri, staj ve iş olanakları konusunda avantajlar elde edebilmeleri için geliştirildi. Fakültelerinde birer ARD elçisi olarak görev yapacak genç yönetim kurulu arkadaşlarımız sayesinde Ankara’da sektör-akademi iletişimi ve etkileşimi açısından çok önemli bir adım atıldığına inanıyoruz. Mesleğimizin geleceğini geleceğimizle birlikte biçimlendirmeye devam edeceğiz."

Davetli Okullar:

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi
Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi
Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi
Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Hacı Bayram Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Hacı Bayram Üniversitesi İletişim Fakültesi
TOBB ETÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

Bölümümüz öğrencilerinden Tutku Gündüz ARD Elçisi olarak görev almakta ve diğer öğrenciler için referans teşkil etmektedir.