EXISTENTIA - Linol Baskı Atölyesi
05.01.2022

"Varoluş, öz'den önce gelir"

Jean Paul Sartre

Milyonlarca yıl alan İnsanlığın varoluş öyküsünün saatlere sığdırılmış kısa bir özetini  deneyimletmeyi amaçlayan "EXISTENTIA-VAROLUŞ" çalıştayı 05.01.2022 tarihinde GSTMF 4014 no'lu stüdyoda tüm gün gerçekleştirilecek. Çoğalmayı, yayılmayı ve istilayı temel güdü olarak benimseyen insanlığın serüveninin, yine bir çoğaltım tekniği olan linol baskı sanatıyla yorumlandığı EXISTENTIA, 23 öğrencinin hazırladığı 138 kalıpla, tamamen rastlantısal ve deneysel reflekslerle basılarak, bu alanda bir ilki gerçekleştirmeyi de amaçlıyor.

Grafik Tasarımı Bölümü, GRT 313, Özgün baskı I dersi öğrencilerinin final projesi olarak planlanan etkinliğin atölye yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Evren Tural, Atölye Asistanlığını ise Araş. Gör. Doğu Gündoğdu üstleniyor.