Tekstil Ve Moda Tasarımı Bölümü’den Yeni Başarı
25.08.2023

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, Merter Moda 2023 etkinlikleri kapsamında düzenlenen 5. Tasarımcılar Yarışması’nda tasarımlarını sundular.

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerini ulusal ve uluslararası sektör temsilcileri ile buluşturmayı amaçlayan ve MESIAD Merter tarafından düzenlenen yarışmada öğrencilerimiz Cennet Reyyan Sarıkaya, Esra Nur Yoncalık, Fatma Asude Güler, İklim Erköse ve Karya Alpkaya ön elemeyi geçerek final defilesine katılmaya hak kazandılar.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen, dereceye giren tasarımcılara para ve yurtdışı eğitim ödüllerinin verildiği yarışmanın final defilesi 22.08.2023 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda öğrencilerimizden Fatma Asude Güler “Ölümü Yeşertmek” isimli koleksiyonu ile 3.lük ödülünü, İklim Erköse ise “ Zima Blue” isimli koleksiyonu ile Jüri Özel Ödülü’nü almaya hak kazandılar.

Yarışmaya katılım gösteren ve dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.