Pilotaj Bölümü Uçuş Eğitimi Artık Tüm Yılı Kapsıyor
04.08.2022

4 Ağustos 2022

PİLOTAJ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU

 

Üniversitemiz Senatosu Pilotaj Bölümü öğrencilerinin uçuşlara daha fazla zaman ayırabilmeleri ve her dönem uçabilmeleri için 2022-2023 Akademik yılından itibaren uygulanmak üzere aşağıdaki kararları almıştır.

  1. Daha önce uygulanmakta olan “Pilotaj Bölümü Bahar Dönemi dersleri sıkıştırılarak yapılır ve 9 haftada biter” kararı iptal edilmiş olup, bütün dersler ve sınavlar her dönem normal eğitim sürecinde akademik takvime bağlı olarak yapılacaktır.
  2. Pilotaj Bölümünün 1. ve 2. Yarı Yıllarındaki bütün dersler yüz yüze yapılmaya devam edilecektir.
  3. Pilotaj Bölümünün müfredatında 3. Yarı Yıl ve sonrasında bulunan,
    1. Bütün bölüm dersleri  (PLT kodlu) uzaktan ve/veya hibrit yapılacaktır.
    2. Diğer bütün zorunlu dersler de sadece Pilotaj Bölümü öğrencileri için 22 şube numarası ile açılacak ve uzaktan yapılacaktır.
  4. Ders uzaktan ve/veya hibrit olsa da bütün derslerin Final Sınavları akademik takvime, sınav programına uygun ve yüz yüze olarak ana yerleşkede yapılacaktır.
  5. Uçuşa gidecek öğrenciler Pilotaj Bölüm başkanlığınca dönem başında belirlenecek ve bu Uçuşa Gidecek Öğrenci Listesi öğrencilere duyurulacaktır.
  6. Dönem başında belirlenen Uçuşa Gidecek Öğrenci Listesinde bulunan öğrencilerin, uçuşlarıyla ilgili uçuş derslerinin ödemelerini kayıt döneminde yapmaları ve dersleri almaları gereklidir.
  7. Dönem başında belirlenen Uçuşa Gidecek Öğrenci Listesinde bulunduğu halde Ekle/Bırak son gününe kadar uçuş dersini almayan öğrenciler o dönem içinde bir daha uçuş dersi alamayacak ve uçuşa gidemeyeceklerdir. Bu öğrencilerin listeye tekrar ne zaman gireceklerine Pilotaj Bölüm Başkanlığı karar verecektir.
  8. Kesinleşen Uçuşa Gidecek Öğrenci Listesindeki öğrencilerin uçuş planı Uçuş Okulu tarafından yapılacak, bu uçuş planı Pilotaj Bölümüne ve öğrencilere duyurulacaktır. Bu plana bütün öğrencilerin uyması zorunlu olup, mazeretler kabul edilmeyecektir.

Uçuşlara daha fazla zaman ayırabilmeniz ve her dönem uçabilmeniz için uygulanacak bu kurallara uymanızı ve gereğini yapmanızı bekler, bütün öğrencilerimize başarılar dileriz.

 

Atılım Üniversitesi Rektörlüğü