2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Eğitimine İlişkin Duyuru
31.03.2023

2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi eğitimine ilişkin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 30 Mart 2023 tarihli açıklaması üzerine 31 Mart 2023 tarihinde toplanan Senatomuz aşağıdaki kararları almıştır.

1. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi eğitimine 3 Nisan 2023 Pazartesi günü itibariyle üniversitemizde tüm düzeylerde yüz yüze olarak devam edilecektir. Dersler öğretim elemanları tarafından sınıflarda anlatılacak, aynı zamanda çevrimiçi olarak yayınlanacaktır.
  2. Uygulamalı dersler ile teorik derslerin uygulama kısımları 3 Nisan 2023 Pazartesi gününden itibaren üniversitemizde devam zorunluğu olacak şekilde yüz yüze yapılacaktır.
  3. Daha önce 8-19 Nisan tarihlerinde yapılacağı duyurulan ara sınavlar bu tarihler arasında çevrimiçi olarak yapılacaktır.
  4. Tıp Fakültesi dışındaki derslerin öğretim elemanları ders izlencelerinde gerekli değişiklikleri yapacak ve ara sınavların yılsonu değerlendirmesindeki ağırlıklarını en fazla %10 olarak belirleyeceklerdir.
  5. Akademik Takvim değiştirilmiş olup yarıyıl sonu sınavları 16 Mayıs-13 Haziran 2023 tarihleri arasında ve iki oturum şeklinde yüz yüze yapılacaktır. Yarıyıl sonu sınavlarının ilk oturumu 16 Mayıs-30 Mayıs tarihleri arasında, ikinci oturumu ise 1 Haziran-13 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
  6. Yarıyıl sonu sınav oturumlarının kapsayacağı konular ve her birinin ağırlığı dersin öğretim elemanı tarafından belirlenerek öğrencilere duyurulacaktır.
  7. Tıp Fakültesinin halen devam eden komite sınavları çevrimiçi olarak, diğer komite sınavları, staj sınavları ve yarıyıl sonu sınavı ise tek oturum halinde yüz yüze yapılacaktır.
  8. Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü (İngilizce Hazırlık) kur atlama sınavları yarıyıl sonu sınavı mahiyetinde oldukları için daha önce belirlenen tarihlerde (6-7 Nisan 2023) yüz yüze yapılacaktır.