Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Alımı İlanı
15.11.2023

ATILIM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

2547 Sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır. Başvuruda bulunacak olan adayların, başvurduğu bölüm-uzmanlık alanını belirten bir dilekçe ekinde; özgeçmişlerini, ayrıntılı bilimsel çalışma ve yayınlarını öğrenim ve yabancı dil belgelerini ilanın yayımlandığı tarih itibarı ile 15 gün içerisinde ilgili “Dekanlıklara/Müdürlüklere” şahsen veya posta yolu ile iletmeleri gerekir. Süresi içinde yapılmayan başvurular ile eksik belgeli dosyalar dikkate alınmayacaktır.

Fakülte / Enstitü/ Yüksekokul

Bölüm

Unvan

Aranan Nitelikler

Aranılan Belgeler

Tıp Fakültesi

Temel Tıp Bilimleri Bölümü                      Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Doçent

1. Tıbbi Parazitoloji doktora/uzmanlık belgesi olmak

2. Tıp Fakültesi mezunu olmak

3. Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik’in 8. maddesinin 7. fıkrasında yer alan yabancı dil ile ilgili şartları sağlamak.

4. Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Yönergesi’nde belirtilen atama kriterlerini sağlamış olmak.

2.  Tıpta uzmanlık /doktora belgesi

3. Doçentlik belgesi

4. Yabancı dil belgesi

5. Bilimsel çalışmaları içeren dosya

6. Öz geçmiş

7. 1 adet fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş)

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü

1. Üroloji alanında tıpta uzmanlık derecesine sahip olmak

2.  Üroloji alanında uluslararası yayınlar yapmış olmak,

3.Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 55 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak,

4.Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Yönergesi’nde belirtilen atama kriterlerini sağlamış olmak.

1. Başvuru dilekçesi,

2.  Tıpta uzmanlık /doktora belgesi

3. Bilimsel çalışmaları içeren dosya,

4. Öz geçmiş,

5.Yabancı ülkelerden alınmış diploma denkliğinin YÖK tarafından onaylanmış olması,

6. Diploma fotokopileri ile onaylı lisans transkript,

7.Nüfus cüzdanı fotokopisi

8. Erkek adaylar için askerlik terhis belgesi

9. 1 adet fotoğraf, (son altı ay içinde çekilmiş)

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Tıbbi Teknikler ve Hizmetler Bölümü

1. İç Hastalıkları alanında tıpta uzmanlık derecesine sahip olmak,

2.  İç Hastalıkları alanında uluslararası yayınlar yapmış olmak

1. Başvuru dilekçesi,

2.   Tıpta uzmanlık /doktora belgesi

3. Bilimsel çalışmaları içeren dosya,

4. Öz geçmiş,

6. Diploma fotokopileri ile onaylı lisans transkript,

7.Nüfus cüzdanı fotokopisi

8. Erkek adaylar için askerlik terhis belgesi

9. 1 adet fotoğraf, (son altı ay içinde çekilmiş)

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Bölümü

1

1.Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında lisans ve/veya doktora derecesine sahip olmak.

2.Bel ve boyun ağrısı, kas sertliği ile ilgili çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak ,

5. Öz geçmiş

6.Yabancı ülkelerden alınmış diploma denkliğinin YÖK tarafından onaylanmış olması,

Havacılık ve Uzay Mühendisliği

1

1. Havacılık, Uzay, Uçak, Havacılık ve Uzay veya Makine Mühendisliği bölümlerinden lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini almış olmak.

2. Akışkanlar dinamiği, itki, kontrol veya yapısal konularında çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak

3. Doçentlik belgesi

4. Yabancı dil belgesi

5. Bilimsel çalışmaları içeren dosya

6. Öz geçmiş

7.Yabancı ülkelerden alınmış diploma denkliğinin YÖK tarafından onaylanmış olması,

Bilgisayar Mühendisliği

1

1. Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği veya bilişimle ilgili diğer lisans programlarından mezun olmak, yine bilgisayar mühendisliği veya bilişimle ilgili diğer alanlardan birinde doktora derecesine sahip olmak,

2. Nesne tabanlı programlama, veri tabanı tasarımı ve yönetimi, ayrık hesaplamalı yapılar, biçimsel diller ve özdevinirler, işletim sistemleri, programlama dilleri, bilgi güvenliği, bilgi erişimi, makina öğrenmesi, yapay zekâ, bilgisayar ağları veya mantıksal programlama gibi alanlardan birkaçında ders verebilir durumda olmak.

3. Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 8. Maddesinin 7. fıkrasında yer alan yabancı dil ile ilgili şartları sağlamak

4. Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Yükseltme ve Atama Yönergesinde belirtilen atama kriterlerini sağlamış olmak,

Mekatronik Mühendisliği

1

1.Üniversitelerin mekatronik veya makina mühendisliği lisans programlarından mezun olmak,

2.Robotik veya mekanik sistemlerin tasarımı, sistem dinamiği alanında doktora çalışmaları yapmış olmak veya araştırma deneyimi olmak. Bu alanlarda ve makina teorisi  gibi alanlardan bir veya bir kaçında ders verebilir durumda olmak.

3. Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 8. Maddesinin    7. fıkrasında yer alan yabancı dil ile ilgili şartları sağlamak

4.Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Yükseltme ve AtamaYönergesinde belirtilen başvuru yaptığı unvan kademesi için gereken atama kriterlerini sağlamış olmak,

1.  Başvuru dilekçesi

2.  Doktora belgesi

3.  Yabancı dil belgesi

4.  Bilimsel çalışmalarını ve yayınlarının listesi ve kopyalarını  içeren dosya

5. Özgeçmiş

Makine Mühendisliği Bölümü

1

1.Lisans ve doktora derecelerini Makine Mühendisliği alanından almış olmak.

2.Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik’in 8. maddesinin 7. fıkrasında yer alan yabancı dil ile ilgili şartları sağlamak.

3. Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Yönergesi’nde belirtilen atama kriterlerini sağlamış olmak.