prof dr erman tekkaya alman bilimler akademisinin ilk ve tek uyesi oldu
25.12.2009

?

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Tekkaya Alman Bilimler Akademisi’ nin İlk ve Tek Türk Üyesi Oldu….

Atılım Üniversitesi öğretim üyesi ve Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi Başkanı Prof. Dr. A. Erman Tekkaya Alman Teknik Bilimler Akademisi’ne (acatech) seçilen ilk Türk üye oldu.  acatech politikaya ve topluma önerilerde bulunmak, sanayiye bilgi transfer etmek, genç bilim insanların yetişmesine katkıda bulunmak ve uygulamalı bilimlerin ulusal ve uluslararası sesi olmak hedeflerii vardır. acatech üyelerini yüksek bilimsel repütasyonlari ve bilimsel katkıları nedeniyle seçmektedir.

Atılım Üniversitesi Üretim Mühendisliği Bölümü altında DPT desteği ile yakında faaliyete geçecek olan ve kendi alanında ülkemizin ilk merkezi durumundaki Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezinin Başkanlığını yürütmekte olan Prof. Dr. A. Erman Tekkaya, aynı zamanda Almanya’nın üretim mühendisliği konusunda en iyi dört araştırma üniversitesinden biri olan Dortmund Teknik Üniversitesi’nin Makine Mühendisliği Fakültesi Metal Şekillendirme ve Hafif Yapılar Enstitüsü ve Kürsüsü Başkanlığını da yürütüyor. Prof. Dr. A. Erman Tekkaya’nın yönetimindeki Enstitü halen Almanya’nın en fazla Ar-Ge projesi yürütülen  araştırma gruplarından biri durumunda.

Metal Şekillendirme ve Hafif Yapılar konusunda dünyanın önde gelen araştırma merkezlerinden birinin başında olan Prof. Dr. A. Erman Tekkaya, Atılım Üniversitesinde hizmete giren Metal Şekillendirme Mükemmeliyet Merkezi ile bu çalışmaların ülkemizde de yapılacağını kaydetti. Merkezde gerçekleştirilecek deney ve Ar-Ge çalışmalarıyla; bilimsel verilerin teknoloji ve endüstriye aktarılması, öğrencilerin okurken projelerde yer alarak deneyim kazanmaları ve sektörel bağlantılar kurabilmeleri gibi birçok fonksiyonun bir arada yürüteceğini, ekonomik değer yanında beyin göçünün önüne geçilebilmesi açısından da önemli katkılar sağlanacağını kaydetti.