Öğretim Üyesi Alım İlanı
04.02.2019

ATILIM ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

 

2547 Sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır. Başvuruda bulunacak olan adayların, başvurduğu bölüm-uzmanlık alanını belirten bir dilekçe ekinde; özgeçmişlerini, ayrıntılı bilimsel çalışma ve yayınlarını öğrenim ve yabancı dil belgelerini ilanın yayımlandığı tarih itibarı ile 15 gün içerisinde ilgili “Dekanlıklara” şahsen veya posta yolu ile iletmeleri gerekir. Süresi içinde yapılmayan başvurular ile eksik belgeli dosyalar dikkate alınmayacaktır.

 

Fakülte / Enstitü/ Yüksekokul

Bölüm

Unvan

Sayı

Aranan Nitelikler

Aranılan  Belgeler

Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği

Öğretim Üyesi  (Prof.,

Doç., Dr. Öğretim Üyesi)

 

1

1. Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği veya bilişimle ilgili diğer lisans programlarından mezun olmak ve bilgisayar mühendisliği veya bilişimle ilgili diğer alanlardan birinde doktora derecesine sahip olmak, çok iyi derecede İngilizce bilmek

 

2. Nesne tabanlı programlama, veri tabanı tasarımı ve yönetimi, ayrık hesaplamalı yapılar, biçimsel diller ve özdevinirler, işletim sistemleri, programlama dilleri, bilgi mühendisliği, bilgi erişimi, makina öğrenmesi veya mantıksal programlama gibi alanlardan birkaçında ders verebilir durumda olmak.

 

3. Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik’in 8. Maddesinin 7. fıkrasında yer alan yabancı dil ile ilgili şartları sağlamak

 

4. Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Yükseltme Ve AtamaYönergesi’nde belirtilen atama kriterlerini sağlamış olmak,

1. Başvuru dilekçesi

2. Doktora belgesi

3. Doçentlik belgesi

4. Yabancı dil belgesi

5. Bilimsel çalışmaları içeren dosya

6. Öz geçmiş

7. 1 adet fotoğraf

Mühendislik Fakültesi

İnşaat Mühendisliği Bölümü

Dr. Öğretim Üyesi

1

1.  Üniversitelerin inşaat mühendisliği lisans programlarından mezun olmak ve inşaat mühendisliği anabilim dalı hidrolik alanında doktora derecesine sahip olmak.

2.  Köprü ayaklarında taban oyulması, uzaktan algılama kaynaklı yağış analizi ve kuraklık konularında uluslararası düzeyde nitelikli akademik yayın yapmış olmak.

3.  Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik’in 8. maddesinin 7. fıkrasında yer alan yabancı dil ile ilgili şartları sağlamak.

4. Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Yükseltme ve Atama Yönergesi’nde belirtilen atama kriterlerini sağlamış olmak.

1. Başvuru dilekçesi

2. Doktora belgesi

3. Yabancı dil belgesi

4. Bilimsel çalışmaları içeren dosya

5. Öz geçmiş

6. 1 adet fotoğraf