Uluslararası İkili İşbirliği Çağrıları Yayınlanmıştır
13.02.2019

Uluslararası İkili Proje Destekleri

 

TÜBİTAK – MHESR (TUNUS) İkili İşbirliği Çağrısı Yayınlanmıştır

TÜBİTAK ile Tunus Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı (MHESR) ikili işbirliğiyle Türkiye ve Tunus’taki bilim insanlarının gerçekleştirecekleri ortak projeler desteklenecektir.

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye’deki bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Tunus’taki araştırmacı (lar) ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir. Söz konusu ortak projeler aşağıdaki öncelikli tematik alanlarda desteklenecektir:

  • Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği
  • Çevre Sorunları ve Deniz Bilimleri
  • Bilgi ve İletişim Teknolojileri
  • Sağlık Bilimleri
  • Sosyal ve Beşeri Bilimler
  • Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zekâ
  • Mühendislik, Bilim ve Teknoloji

Başarılı bulunan projelerde yer alan Türkiye'deki araştırma ekibi için TÜBİTAK tarafından proje süresi boyunca maksimum 720.000 Türk Lirası araştırma desteği, Tunus’taki araştırmacılar içinse MHESR tarafından proje süresi boyunca yıllık 30.000 Tunus Dinarı destek sağlanacaktır. Proje süresi maksimum 36 Ay’dır. İlgili çağrı kapsamında en fazla 10 ortak projenin desteklenmesi öngörülmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 19 Nisan 2019

İmzalı Belgelerin TÜBİTAK’a İletilmesi: 8 Mayıs 2019

Türkiye’deki araştırmacılar için başvurular online olarak alınmaktadır. Gerekli başvuru belgeleri TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi’nde yer almaktadır( http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ )  

Proje çağrısı ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-isbirligi-destekleri/2510/icerik-2510-tunus-yuksek-egitim-ve-bilimsel-arastirma-bakanligi-ile-ikili-isbirligi-programi

 

 

TÜBİTAK – SDF (Azerbaycan Cumhuriyeti Bilimi Geliştirme Kurumu) İkili İşbirliği Çağrısı Yayınlanmıştır

TÜBİTAK ile Azerbaycan Cumhuriyeti Bilimi Geliştirme Kurumu (Science Development Foundation of the Republic of Azerbaijan – SDF) arasındaki işbirliği çerçevesinde, Türk ve Azeri bilim insanlarının aşağıda belirtilen alanlarda gerçekleştireceği ortak Ar-Ge ve inovasyon projeleri desteklenecektir:

  • Havacılık ve Astronomi
  • Biyotıp
  • Enerji
  • Bilgi ve iletişim Teknolojileri
  • Petrol ve Gaz Endüstrisi
  • Fizik ve Matematik

TÜBİTAK-SDF işbirliği projelerinde, yurtdışı seyahat desteğinin yanı sıra, Türk tarafına, talep edilmesi durumunda, TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

Son Başvuru Tarihi: 29 Mart 2019

Çağrı metnine   http://tubitak.gov.tr/tr/icerik-genel-bilgi-12  linkinden ulaşabilirsiniz.

 

 

TÜBİTAK – MAS (Moğolistan Bilimler Akademisi) İkili İşbirliği Çağrısı Yayınlanmıştır

TÜBİTAK ile Moğolistan Bilimler Akademisi (Mongolian Academy of Sciences – MAS) arasındaki işbirliği çerçevesinde ortak araştırma ve geliştirme projeleri desteklenecektir. İkili işbirliği projelerinde yurt dışı seyahat desteğinin yanı sıra, TÜBİTAK, Türk tarafına ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

Türkiye'deki proje ortaklarının proje başvurularını  http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden incelenmek üzere TÜBİTAK'a, Moğolistan’daki proje ortakları ise, MAS ’tan temin edecekleri proje öneri formunu doldurarak MAS ’a eşzamanlı olarak teslim etmelidir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir. Ortak projeler 3 en fazla yıl süreyle devam edecektir, bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır.

Projeler kapsamında yapılacak araştırmacı değişimlerinde, kabul eden taraf konaklama, yeme-içme ve yerel seyahat masraflarını üstlenmekte, gönderen taraf ise uluslararası seyahat masraflarını karşılamaktadır.

Söz konusu işbirliği çerçevesinde TÜBİTAK’a proje önermek isteyenler başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden yapabilirler.

Çağrı detaylarına http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-proje-destekleri/2526/icerik-2526-mogolistan-bilimler-akademisi-mas-ile-ikili-isbirligi-programi linkinden ulaşabilirsiniz.

 

 

TÜBİTAK – BMBF (Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı) İkili İşbirliği Çağrısı Yayınlanmıştır.

TÜBİTAK ile Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve Alman bilim insanları arasında ortak projeler desteklenmektir. TÜBİTAK-BMBF işbirliği projelerine yurtdışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına talep edilmesi durumunda TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

Çağrı dokümanına ilgili  http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-proje-destekleri/2525/icerik-2525-almanya-egt-ve-ars-bakanligi-bmbf-ile-ikili-isbirligi-programi  linkten ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK'a yapılacak proje başvurularının http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden yapılması gerekmektedir.

 

 

TÜBİTAK – SAS (Slovakya Bilimler Akademisi) İkili İşbirliği Çağrısı Yayınlanmıştır

TÜBİTAK ile Slovakya Bilimler Akademisi (SAS) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve Slovak bilim insanları arasında ortak projeler desteklenmektir. TÜBİTAK-SAS işbirliği projelerine yurtdışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına talep edilmesi durumunda TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

Türkiye'deki proje ortaklarının proje başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden incelenmek üzere TÜBİTAK'a, Slovak proje ortaklarının ise Slovak Bilimler Akademisi’nden temin edecekleri proje öneri formunu doldurarak Slovak Bilimler Akademisi’ne eşzamanlı olarak teslim etmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir. Ortak projelerin süreleri en fazla 3 yıldır. Projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır.

Projeler kapsamında yapılacak araştırmacı değişimlerinde, Kabul Eden Taraf konaklama, yeme-içme ve yerel seyahat masraflarını üstlenmekte, Gönderen Taraf ise uluslararası seyahat masraflarını karşılamaktadır. Çağrı detaylarına http://www.tubitak.gov.tr/tr/icerik-2540-slovak-bilimler-akademisi-sas-ile-tematik-isbirligi-programi linkinden ulaşabilirsiniz.

Söz konusu işbirliği çerçevesinde TÜBİTAK’a proje önermek isteyenler başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden 2513 kodlu programın başvuru sürecini takip ederek yapabilirler.

 

 

TÜBİTAK – DFG (Almanya Araştırmalar Konseyi) İkili İşbirliği Çağrısı Yayınlanmıştır

TÜBİTAK ile Almanya Araştırmalar Konseyi (DFG) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve Alman bilim insanları arasında ortak projeler desteklenmektir. TÜBİTAK-DFG işbirliği projelerine yurtdışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına talep edilmesi durumunda TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

Türkiye'deki proje ortaklarının proje başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden incelenmek üzere TÜBİTAK'a, Alman proje ortaklarının ise DFG' den temin edecekleri proje öneri formlarını doldurarak DFG' ye  teslim etmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir. Projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır.  Projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde Gönderen Taraf tüm seyahat masraflarını karşılamaktadır.

Söz konusu işbirliği çerçevesinde TÜBİTAK’a proje önermek isteyenler başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden 2507 kodlu programın başvuru sürecini takip ederek yapabilirler.

Çağrı detaylarına http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-proje-destekleri/2507/icerik-2507-almanya-arastirmalar-konseyi-dfg-ile-ikili-isbirligi-programi linkinden ulaşabilirsiniz

 

 

TÜBİTAK – NSF (ABD Ulusal Bilim Vakfı) İkili İşbirliği Çağrısı Yayınlanmıştır

TÜBİTAK ile ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve Amerikan bilim insanları arasında ortak projeler desteklenmektir. TÜBİTAK-NSF işbirliği projelerine yurtdışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına talep edilmesi durumunda TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

TÜBİTAK'a yapılacak proje başvurularının http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden yapılması gerekmektedir. Çağrı detaylarına http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-proje-destekleri/2501/icerik-2501-abd-ulusal-bilim-vakfi-nsf-ile-ikili-isbirligi-programi linkinden ulaşabilirsiniz.

ABD’deki proje ortakları NSF'ten halihazırda devam eden proje destekleri olan veya NSF'in herhangi bir araştırma destek programına yeni başvuracak araştırmacılar olabilirler.  Türk tarafı için program sürekli olarak başvuruya açıkken ABD tarafı için başvurulacak programa göre son başvuru tarihleri değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte proje süreleri ve bütçeleri de ABD tarafı için başvurulacak programa göre değişiklik göstermektedir.

NSF’in ilgili internet adresleri aşağıda verilmektedir:

Alanlara göre açılan çağrılar:

http://www.nsf.gov/funding/browse_all_funding.jsp

Proje hazırlama Kılavuzu:

https://www.research.gov/common/attachment/Desktop/FastLane_Help.pdf

NSF’deki irtibat noktasının iletişim bilgileri:

Roxanne Nikolaus
Office of International Science and Engineering
National Science Foundation
703-292-7578 rnikolau@nsf.gov

Türkiye'deki proje ortaklarının proje başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden incelenmek üzere TÜBİTAK'a teslim etmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.

Projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır. Projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde, “Gönderen Taraf”, uluslararası seyahat, konaklama ve yeme-içme masraflarını üstlenmektedir.

 

 

TÜBİTAK – BAS (Bulgaristan Bilimler Akademisi) İkili İşbirliği Çağrısı Yayınlanmıştır

TÜBİTAK ile Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAS) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve Bulgar bilim insanları arasında ortak projeler desteklenmektir. TÜBİTAK-BAS işbirliği projelerine yurtdışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına talep edilmesi durumunda TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

TÜBİTAK'a yapılacak proje başvurularının http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden yapılması gerekmektedir. Bulgar proje ortaklarının ise Bulgaristan Bilimler Akademisi’nden temin edecekleri proje öneri formlarını doldurarak Bulgaristan Bilimler Akademisi’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.

Projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır. Projeler kapsamında yapılan bilim insanı değişimlerinde Kabul Eden Taraf konaklama ve yeme-içme masraflarını üstlenmekte, Gönderen Taraf ise uluslararası seyahat masraflarını karşılamaktadır.

Çağrı detaylarına http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-proje-destekleri/2502/icerik-2502-bulgaristan-bilimler-akademisi-bas-ile-ikili-isbirligi-programi linkinden ulaşabilirsiniz.