Temel İngilizce Bölümü (İngilizce Hazırlık) Öğrencilerinin Yaz Okulu Ders Kayıt Süreci
30.06.2020

2019-2020 Temel İngilizce Bölümü Yaz Okulu Öğrenim Ücretleri Ödeme ve Kayıt Tarihi:

BAŞLANGIÇ
BİTİŞ
1 Temmuz 2020 Çarşamba
6 Temmuz 2020 Pazartesi

 

2019-2020 Temel İngilizce Hazırlık Yaz Okulu Ücreti: 4.250 TL’dir. ( KDV Dâhil )

Yaz Okulu Öğretim Ücreti Ödeme Usullerimiz;

  • Üniversitemizin anlaşmalı olduğu Denizbank Ankara Ticari Merkez Şubesi veya Türkiye genelindeki herhangi bir Denizbank   şubesine başvurularak, Atılım Üniversitesi Öğretim Ücreti ödenmesi talebiyle, öğrenci numarası veya T.C. kimlik numarası bilgileri belirtilerek ödenir.
  • Denizbank İnternet Bankacılığı üzerinden Üniversite Tahsilatlar sayfasından Online ödeme yapılabilmektedir.
  • ATACS üzerinden ‘’ Öğretim Ücreti & Finansal İşlemlerim’’ menüsünde yer alan "Sanal Pos ile Ödeme İşlemlerim"den kredi kartı ile ödeme işlemi yapılabilmektedir.

Yaz okul ödemelerinde taksitlendirme yapılmamaktadır.

Yaz Okulu Ders Kayıt Süreci:

Sevgili öğrencimiz,

Bu dönemden itibaren Temel İngilizce Bölümü ders kayıtları ATACS üzerinden, https://atacs.atilim.edu.tr adresinden yapılacaktır. Kayıt işlemlerini aşağıda anlatıldığı şekilde ve süresi içerisinde tamamlamayan öğrenciler Yaz Okuluna katılamayacaktır.

Sisteme giriş yapıldığında “Öğrenci” metnine tıklayarak kendi alanınıza ait giriş sayfasına yönlendirilirsiniz.

 

 

Giriş ekranında sadece kullanıcı adınızı girmelisiniz. E-posta adresinizin @ işaretinden önceki kısımdır. Yani, örneğe göre xyz@student.atilim.edu.tr adresinin sadece “xyz” olarak girişini yapmalısınız.

 

Şifresini unutan öğrenciler yine aynı ekranın sağ alt köşesinde yer alan “Şifremi Unuttum” ilişimi ile yeni şifrelerini belirleyebilirler. Sistemlerimize daha önce kayıt ettirdiğiniz alternatif e-posta adresine bir adres şifre sıfırlama ilişimi gönderilecektir. Bu yeni sayfa ile şifre belirlenebilir. Eğer alternatif e-posta adresiniz artık geçerli değilse,

yeni alternatif e-posta adresinizin (G-mail, Hotmail vb..) ATACS sistemine tanımlanması için: Öğrenci İşleri Direktörlüğünün  oim@atilim.edu.tr e-posta adresine:  adınız ve soyadınız ile birlikte:

“Üniversiteniz ….. Fakültesi/Yüksekokulu  ………. bölümü/programı  …….. numaralı öğrencisiyim.  Sistemde bulunan e-posta adresimin ………………….@....... olarak güncellenmesini arz ederim.”

yazarak, T.C. Kimlik veya öğrenci kimlik kartınızın resmi ile birlikte e-posta atmanız gerekmektedir.

Eğer son 6 ay içinde cep telefonu numaranız sistemde güncellik kontrolüne tabi tutulmadıysa öncelikle “Cep Telefonu Onay İşlemi” ekranına yönlendirilirsiniz. Güncel cep telefonu numaranızı bu aşamada gerekiyorsa değiştirebilirsiniz. Size bir onay kodu SMS bilgisi gönderilecektir.

 

Gönderilen SMS onay kodunu sisteme girip doğrulayarak giriş işleminizi tamamlarsınız.

 

İşlem başarılı sonuçlandığında aşağıdaki gibi bir mesaj alacaksınız.

Soldaki menü ekranından “Ders Kayıt & Mezuniyet İşlemleri” seçimini açmalısınız.

 

Açılan menüden de “İngilizce Hazırlık Ders Kaydı İşlemlerim” seçeneği tıklanarak ders seçim ekranına yönlendirilirsiniz.

 

Daha önce aldığınız hazırlık dersleri ekranda belirecektir. Yaz okulu dersi ENG003 için ders kaydı işlemini bu aşamada “Kayıt Ol” seçeneğini tıklayarak yapabilirsiniz. Fakat hata almamak için daha öncesinde ödeme kanallarını kullanarak hazırlık yaz okulu ücretini yatırmış olmanız gerekmektedir.

 

Eğer ücret sistemimize yansıdıysa ve ders kayıt olmanız için bir engel yoksa ders kayıt işleminiz başarıyla sonuçlanacaktır.

 

Seçtiğiniz ders başarıyla eklenince aşağıdaki gibi listede sarı olarak yer alacaktır. “Kayıt yaptırmış + Sonuçlanmamış” şeklinde renk kodu alacaktır. Bu aşamadan sonra çıkış yapabilirsiniz. Ücret yatırma ve ders kayıt işlemini yukarıdaki gibi yapan öğrencilerimizde süreç tamamlanmış olacaktır. Başarılar dileriz.