Atılım Üniversitesi Dgs Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alacak Yükseköğretim Lisans Programlarının Koşul ve Açıklamaları
23.01.2013

Bk.17. Bu programın Yabancı Dil Hazırlık Sınıfında, başarısız olan öğrenciler aynı adı taşıyan ve öğretim dili Türkçe olan  Programlara Yükseköğretim Yürütme Kurulunun belirlediği kurallara göre ÖSYM’ce yerleştirilebilirler.

Bk.21. Bir yıl süreli zorunlu İngilizce Hazırlık Programı uygulanır.Programın sonunda İngilizce Yeterlik Sınavını başaranların “Lisans Öğrenimine kayıtları yapılır. İngilizce Hazırlık Sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. Üniversitece kabul edilen ; a) Ulusal veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine Üniversitece belirtilen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak İngilizce Yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. ( Ayrıntılı bilgi için Üniversiteye başvurunuz.)

Bk.28. Öğretim dili İngilizcedir.

Bk.92. Atılım Üniversitesinde öğretim ücrete tabidir. 2013-2014 eğitim-öğretim  yılında öğretim ücreti tüm  bölümler ve hazırlık sınıfı için KDV dahil 15.500 TL’dir. Bu ücretin yarısı ilk kayıt sırasında, diğer yarısı ikinci sömestr başlamadan akademik takvimde belirtilen tarihler arasında iki  eşit taksit  halinde öğrenci tarafından ödenecektir. Öğretim ücretleri her yıl Üniversite tarafından yeniden saptanır. Ücret tespit edilirken fiyat ve maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutulur.  Öğretim dili İngilizcedir. ( Bazı bölümlerde Türkçe’dir) Hukuk Fakültesi ile Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin Mimarlık Bölümü’nde isteğe bağlı bir yıl süreyle İngilizce Hazırlık Programı uygulanır.

2013 Dgs Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuz Bilgilerini İndirmek İçin Tıklayınız

Tablo-1'de Yer Alan Yükseköğretim Lisans Programlarının Koşul ve Açıklamaları İndirmek İçin Tıklayınız