Yarıyıl Sonu Sınavlarımız Hakkında
07.01.2021

Sevgili öğrencilerimiz,

Yarıyıl sonu sınavlarımız 11 Ocak Pazartesi günü başlayacaktır. Her dönem iki hafta süren sınavlar içinde bulunduğumuz özel koşullar nedeniyle bu yarıyıla mahsus olmak üzere üç haftaya yayılmış olarak yapılacaktır. Sınav takvimi Üniversitemizin web sayfasında duyurulmuştur.

Akademik takvimimizde yapılan değişiklikle mazeret sınavlarının başlangıç tarihi de 8 Şubat olarak belirlenmiştir. Ara sınavlara ve/veya yarıyıl sonu sınavlarına RİSKLİ göründükleri için katılamayan öğrencilerimiz mazeret sınavlarına girebileceklerdir. Bu öğrencilerimizin mazeret sınavlarına katılabilmek için ilgili Fakülte Dekanlıklarına/Bölüm Başkanlıklarına başvurmaları gerekmektedir.

Yarıyıl sonu sınavları sınıf kapasitelerinin azami %20’si kullanılacak şekilde planlanmıştır. Aynı derslikte yapılacak sınavlar arasına, dersliklerin havalandırılması ve temizlenmesi için gerekli zaman fasılaları konulmuştur.

Yarıyıl sonu sınavları süresince üniversite girişlerinde HES kodu okunması yapılacak ve HES kodu RİSKLİ görünenler kampüse alınmayacaktır. Üniversite girişinde yoğunluk yaşanabileceğinden sınavlara zamanında ulaşabilmek adına sınav saatinden makul bir süre öncesinde kampüse gelmeniz önem taşımaktadır.

Sağlık Bakanlığından alınan HES kodu sorgulamalarında günlük RİSKLİ (Covid+ veya yakın temaslı) öğrenci sayımız son günlerde 1-2 seviyesinde seyretmektedir. Ülke çapında alınan önlemlerin de salgının seyrinde ciddi olumlu katkılar sağladığı bu sayılardan görünmektedir. Sizler de sınav döneminde üniversitemizce alınan önlemlere uygun davrandığınız, maskelerinizi çıkartmadığınız ve özellikle sosyal mesafe kurallarına uyduğunuz sürece yarıyıl sonu sınavlarını, aynı ara sınavlarda olduğu gibi, sorunsuz bir şekilde geçireceğimize inanıyoruz.

Hassasiyetiniz için teşekkür eder, sınavlarınızda başarılar dileriz.

Atılım Üniversitesi Rektörlüğü