Atılım Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Programına Öğrenci Katılım Çağrısı
20.11.2013

Değerli Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz tarafından desteklenen 2013-2014 akademik yılı Lisans Araştırma Projeleri (LAP) programına başvurularınızı bekliyoruz. Duyurulan Çağrılı LAP Projelerinin kontenjanları ve akademik başarı puanınıza göre Burslu Araştırmacı Öğrenci veya Gönüllü Öğrenci olarak aday başvurularınızı 26 Kasım 2013 tarihine kadar yapabilirsiniz.

2013-2014 akademik yılında Üniversitemizde çeşitli bölümlerden toplam 10 Çağrılı LAP projesinde 21 Danışman/Eş Danışmanın moderatörlüğünde toplam 63 araştırmacı öğrenci, 39 gönüllü öğrencinin yer alması  beklenmektedir.

Çağrılı LAP Projelerini inceleyerek koşulları uygun olanlara başvurmanız proje takımlarına seçilme şansınızı arttırır. Projelere yapılan başvurulara göre Danışman ve Eş Danışmanlar tarafından takımlar belirlenmektedir. Birden fazla başvuru yapılmış olsa dahi bir projeye yerleştirme yapılmaktadır. Projelerin akademik çalışmaları, Güz döneminde (Kasım 2013) başlayarak, (Haziran 2014) Bahar dönemi sonunda tamamlanmaktadır.

LAP başvuru sistemine ARGEDA web sayfasından veya Öğrenci Bilgi Sistemi sayfasından veya doğrudan  http://lap.atilim.edu.tr/ adresinden ÖBS kullanıcı kodu ve şifreleri ile erişilmektedir. 

Başvuru döneminde ARGEDA Koordinatörlüğünden yönlendirme destek alabilirsiniz.

İLETİŞİM:

Naciye Çakır, Tel: 586 8320, E-posta: ncakir@atilim.edu.tr

 

Atılım Üniversitesi Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Programı

Lisans Araştırma Projeleri (LAP) Programı Üniversitemizde lisans araştırma kültürü yaratmak, araştırmacı ve yaratıcı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

LAP Programında  Kredili Ders Projeleri, Yarışma Projeleri ve Çağrılı Projeler olmak üzere üç kategori bulunmaktadır. Programı başarıyla bitiren öğrencilere Atılım Üniversitesi Lisans Araştırma Projeleri tamamlama sertifikası verilmektedir. Akademik yıl sonunda düzenlenen LAP Proje Şenliklerinde projeler araştırmalarını bilimsel posterler ile sergilenmektedir. Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanında oluşturulan akademik jüriler tarafından yapılan değerlendirme sonucu posterleri ile ilk üç sırada yer alan projelere ayrıca ödül sertifikası verilmektedir.

 

ÇAĞRILI LAP PROJELERİNE BAŞVURU ve ÇALIŞMA KOŞULLARI

  • Çağrılı proje takımları, projelerin danışmanları tarafından Araştırmacı Öğrenci başvurusu yapmış öğrenciler arasından seçim yapılarak oluşturulmaktadır.
  • Kontenjan bildiren projelere  Gönüllü Öğrenci olarak da başvurulabilir.
  • Aday Başvuru siteminden alınan çıktılar  Bölüm Danışmanına onaylatılmalıdır.
  • İkinci sınıf ve üstü sınıflarda kayıtlı olan öğrenciler, aranan özellikleri karşıladıkları projelere (not ortalaması(GPA) en az 2.50 olması gereklidir) Burslu Araştırmacı Öğrenci olarak aday olabilirler.
  • Hazırlık, birinci sınıftan başlayarak üst sınıf öğrencileri aranan özellikleri karşıladıkları projelere (not ortalaması aranmaksızın) Gönüllü Öğrenci olarak başvurabilirler.
  • Birden fazla Çağrılı LAP projesine aday başvurusu yapılabilir, ancak bir projeye Araştırmacı Öğrenci veya Gönüllü Öğrenci olarak yerleştirilir.
  • Proje takımlarındaki  Araştırmacı Öğrencilere çalışmalara katıldıkları sürece dönem sonlarında 500 TL olmak üzere toplam 1.000 TL’ye kadar burs ödemesi yapılacaktır ve akademik yıl içerisinde en az 100 saat araştırma projesinde çalışmaları beklenmektedir.
  • Başvuru öncesinde öğrencilerimizin Proje Danışmaları ile görüşmeleri, aranan nitelikleri iyi incelemeleri, projenin kontenjan durumunu kontrol etmeleri ve referans öğretim üyesi belirlemeleri istenmektedir.

 

ÇAĞRILI LAP PROJELERİNE BAŞVURU ADIMLARI

  1. ARGEDA web sayfasından Projelerin İncelenmesi ve Tercihlerin Belirlenmesi (Kontenjan, Aranan Nitelikler ve Koşullar Uygun ise başvuru yapılabilmektedir)
  2. LAP Başvuru sistemine ARGEDA web sayfasından veya Öğrenci Bilgi Sistemi giriş sayfasından veya doğrudan (http://lap.atilim.edu.tr/ linkini kullanarak ÖBS kullanıcı kodu ve şifreleri ile giriş yapılması 
  3. Proje Kodu seçilmesi (öğrenci not ortalaması ve sınıfı uygunsa devam edebilirsiniz, uygun değilse form giriş sonlanır)  
  4. Gelen Proje bilgilerinin Kontrol Edilmesi (doğru Proje ise devam ediniz, değilse doğru projeyi seçerek işleme devam ediniz)
  5. Başvuru Formunun Diğer alanlarının Doldurulması
  6. Girişin Onaylanması
  7. Yazıcıdan Çıktı Alınması (2 kopyadır)
  8. Bölüm Danışmanına İmzalatılması
  9. İlgili Proje Danışmanına Teslim Edilmesi
  10. Proje Danışmanının Değerlendirmesi
  11. Proje Takımlarının Yayınlanması

ARGEDA Koordinatörlüğü

Atılım Üniversitesi